Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Sute de jucării, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în portul Constanţa Sud Agigea(769)


Astăzi, în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul punctului de trecere a frontierei Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Vaslui.
În urma controlului au fost descoperite 840 de jucării pentru copii (540 păpuşi, 34 cărucioare pentru păpuşi şi 266 maşinuţe cu telecomandă), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 60.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 43 ani, cu domiciliul în municipiul Vaslui, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri