Mii de parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate (591)


Īn data de 16.05.2014, īn jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă īn cadrul punctul de trecere a frontierei Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul īn judeţul Ilfov.
Īn urma controlului au fost descoperite 1.632 recipiente cu parfum, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 650.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa care purta īnsemnele distinctive ale unei firme cunoscute a fost ridicată īn vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au īntocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean irakian, īn vārstă de 55 ani, cu reşedinţa īn Bucureşti, dosar penal pentru săvārşirea infracţiunii de „punere īn circulaţie, fără drept, a unui produs purtānd o marcă identică sau similară cu o marcă īnregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii īnregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri