Prima ediţie a „Cupei RAJA” la fotbal a fost un succes, de bun augur pentru anii viitori

Prima ediţie a „Cupei RAJA” la fotbal a fost un succes, de bun augur pentru anii viitori(2360)


 

SC RAJA SA, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), Direcția Județeană pentru Sport şi Tineret (DJST) și Asociația Județeană de Fotbal Constanța (AJFC), a lansat, pe 20 aprilie 2013, prima ediție a Competiției “Cupa RAJA” la fotbal, gazda evenimentului fiind Școala nr. 39 - “Nicolae Tonitza”, din cartierul Inel 2 al municipiului Constanța.
Ideea organizării unui astfel de eveniment, dedicat elevilor constănțeni din învățământul gimnazial, urban și rural, s-a născut din necesitatea promovării sportului, ca un instrument important în dezvoltarea personală a tinerilor, în construirea “spiritului de echipă” și a concurenței loiale.


În competiţie s-au înscris 16 școli, cu 210 sportivi-elevi, din localităţile: Constanța, Hârșova, Murfatlar, Valu lui Traian, Nisipari (comuna Castelu) și Peștera. În turul I al campionatului, cele 16 echipe s-au confruntat în 8 partide, cu câte două reprize a 15 minute, câștigătorul fiecărui meci fiind calificat pentru turul II, ce a avut loc astăzi, 27 aprilie, începând cu ora 09.00. Tot atunci s-au desfășurat și semifinalele și finalele Cupei, când micii jucători au încercat să dea tot ceea ce au mai bun, punând în practică măiestria și talentele pe care le dețin, pentru a urca pe unul din locurile podiumului.


Festivitatea de premiere a avut loc după finală, la ora 14.30. În cadrul acesteia au fost oferite trei cupe, pentru locurile I, II şi III, câte un set de echipament pentru câştigătorii competiţiei, un total de 40 de mingi de fotbal, pentru cele trei echipe care au urcat pe podium, diplome atestând titlurile de cel mai bun jucător și de cel mai bun portar, ca şi pe cel de golgeter, plus diplome de participare pentru fiecare sportiv.


Finală pe muchie de cuţit, între gazde şi Şcoala 12 - „Bogdan Petriceicu Haşdeu”, din Constanţa: 1- 0 (0 – 0).


Toate meciurile jucate pe parcursul competiţiei au fost aprig disputate, dar finala a fost, fără nici o exagerare, de-a dreptul dramatică! A triumfat echipa şcolii gazdă (antrenată de profesorul de sport Gelu Dimaca şi susţinută activ de către directoarea Nicoleta Cornescu), datorită unui unic gol, marcat abia spre finalul partidei, dintr-un penalty îndelung şi vehement contestat (nu atât de către micuţii fotbalişti penalizaţi, cât mai ales de... părinţii acestora!). „Finala mică” a fost câştigată de fotbaliştii de la Şcoala nr. 40, tot din municipiul reşedinţă de judeţ.


Trebuie remarcată dârzenia cu care şi-au apărat şansele toate formaţiile participante, în plus meciurile desfăşurându-se într-un spirit de desăvârşit fair-play! Pe care tare ni l-am dori remarcat şi la echipele „mari”! Iată că, şi prin acest spirit de întrecere în condiţii de respect deplin al adversarului, foarte tinerii sportivi au justificat iniţiativa principalilor organizatori, aşa cum a remarcat şi reprezentantul acestora, prezent la meciurile din această sâmbătă, Aurel Presură, director general-adjunct al SC RAJASA. Tot domnia sa a ţinut să îi asigure pe participanţi că această competiţie va deveni periodică, prima ediţie putând fi considerată ca fiind un succes deplin, mobilizator pentru pregătirea evenimentelor similare viitoare.
jooble.org