Tenis: HAI, SIMONA!, în confruntarea româno-rusă, cu Şarapova... CONSTĂNŢEANCA HALEP joacă astăzi, de la 17.30, cea mai mare finală a carierei, în turneul lui Ţiriac, de la Madrid!

Tenis: HAI, SIMONA!, în confruntarea româno-rusă, cu Şarapova... CONSTĂNŢEANCA HALEP joacă astăzi, de la 17.30, cea mai mare finală a carierei, în turneul lui Ţiriac, de la Madrid!(2337)


CONSTĂNŢEANCA SIMONA HALEP (cap de serie numărul 4 şi a 5-a jucătoare a lumii, în clasamentul WTA), va disputa, astăzi, duminică – 11 mai, de la ora 17.30, cea mai importantă finală a carierei sale (!), cea a turneului (în sală, pe zgură) de “Premier Mandatory” (dotat cu premii totale de peste… trei milioane de euro!) din capitala Spaniei, Madrid (organizat de românul ION ŢIRIAC!).

Adversară îi va fi Maria Şarapova / Sharapova (nr. 9 WTA), din Rusia, jucătoare cu care Simona s-a mai întîlnit de două ori, în 2012, la Beijing şi Indian Wells, ambele partide fiind câştigate, la zero…, de către valoroasa rusoaică (2012 – Beijing: Şarapova – Halep 7-5, 7-5. şi 2012 - Indian Wells: Şarapova – Halep 6-3, 6-4.)!

Aşadar, câştigarea turneului spaniol, de către Halep, ar însemna şi o primă victorie în confruntările cu Şarapova!... (Oricum, avem speranţe că, măcar, constănţeanca îşi va trece în “cont”… primul set câştigat în faţa acestei puternice adversare!)

Este de menţionat că atunci, în 2012, Maria Şarapova era numărul doi mondial, iar Halep… 50, respectiv 47!
Cu totul altfel se prezintă clasamentul Worl Tennis Association acum!
Simona este numărul… 5 WTA, iar Şarapova… 9 (aşadar: în urma româncei!)!

Dacă învinge va câştiga finala de azi, Halep urcă pe locul 4, în clasamentul WTA (deja a câştigat, prin calificarea în finală, 650 de puncte WTA), în locul Viktoriei Azarenka, din Belarus (fostă, pentru mult timp, numărul 1 mondial!!) şi va încasa un premiu de 880.000 de euro, cel mai mare din cariera sa pentru un singur turneu. Deja, prin calificarea în ultimul act, de la Madrid, românca şi-a asigurat un cec în valoare de 440.000 de euro (peste jumătate de million de dolari!)!
Are şansa să-l… dubleze, în această după-amiază!

Reamintim că Simona Halep s-a calificat, relativ greu…, în finala turneului “Premier Mandatory”, de la Madrid, după ce a câștigat, ieri, contra cehoaicei Petra Kvitova, în urma unui meci, de trei seturi, care a durat aproape… trei (3) ore!

De asemenea, este de menţionat şi că Petra Kvitova, din Cehia, numărul 6 mondial, a ajuns cu… noroc să joace semifinala de la Madrid!
În locul cehoaicei ar fi fost, probabil, favorite numărul 1 a turneului, mult mai puternica americancă Serena Williams, dar numărul 1 WTA (!) s-a retras, din cauze medicale, şi, astfel, să recunoaştem că i-a ușurat calea lui Halep, către finală!...

Halep o mai învinsese pe Kvitova, la fel ca şi pe precedenta adversară, Ana Ivanovic (cu aceasta din urmă se mai întâlnise de trei ori, până acum, scorul fiind 2-1 pentru… Ivanovici, acum numărul 13 mondial!; ultimul meci dintre cele două avusese loc chiar în acest an, în FED Cup, unde sârboaica s-a impus, în două seturi, cu: 6-3, 7-6!)

Simona a mai întîlnit-o pe jucătoarea din Cehia o sigură dată. Acum aproape un an, la turneul de la New Haven (SUA), pe suprafaţă sintetică, “hard”. Deşi, teoretic, cehoaica este mai bună decât Halep pe suprafațe dure, Simona a învins-o, atunci, lejer, cu 6-2, 6-2.

La Madrid, cele două jucătoare de tenis s-au întîlnit pe zgură, o suprafață care o avantajează mai mult pe Halep!
(De altfel, bookmakerii o vedeau favorită clară pe româncă şi îi ofereau o cotă de 1,50, în timp ce Kvitova avea un multiplicator de 2,50!)
Dar… meciul a fost, în mod paradoxal, mult mai dificil, pentru “a noastră”…

Simona a început mai greu partida și, ca urmare, a pierdut primul set, greu, cu 7 - 6 (tiebreak).
Dar Halep a revenit spectaculos, în cel de-al doilea set, şi, profitând şi de numeroasele greșeli neforțate ale adversarei, a revenit în joc, câştigînd setul cu 6-3, şi egalând, astfel, scorul.
În setul decisiv, constănţeanca și-a continuat jocul foarte bun, din setul doi, și, ajutată fiind de serviciul său necruţător, a câștigat setul (cu 6-2) şi, implicit, meciul.

Halep a declarat, imediat după terminarea partidei, că a avut un meci foarte greu: “E o săptămînă incredibilă pentru mine, am jucat foarte bine şi mă simt excelent la Madrid. Azi am avut un meci extrem de dificil, ea a jucat foarte bine, dar am luptat pentru fiecare minge. Mă aştept la un meci greu, împotriva unei jucătoare foarte bune, în finală. Voi lupta la fel ca şi azi, voi da tot ce pot!...”

În cealaltă semifinală, rusoaica Maria Sharapova, în mare formă!..., a învins-o uşor (cu 6-1, 6-4) pe poloneza Agnieska Radwanska.
Iată parcursul lui Halep, în acest turneu al elitelor: a învins-o, în optimi de finală, pe Sabine Lisicki, din Germania, apoi, în sferturi, pe valoroasa sârboaică Ana Ivanovici (cap de serie numărul 11), cu 6-2, 6-2 (dar, în ciuda scorului, meciul, aşa cum a recunoscut şi românca, n-a fost deloc uşor!...).


FOTO: doartenis.ro
 

Taguri: SimonaHalep, Halep, Tenis, WTA, MariaSarapova, Sarapova, Madrid, IonTiriac, Tiriac, Spania, PetraKvitova, Kvitova, AnaIvanovici, Ivanovici, SerenaWilliams, Williams, Sharapova, WorldTennisAssociation, IndianWells,
OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri