Manifestări dedicate Zilei Europei (Unite), în România: Activităţile Ministerelor Fondurilor Europene şi al Afacerilor Externe, ca şi ale Reprezentanţei C.E. la Bucureşti

Manifestări dedicate Zilei Europei (Unite), în România: Activităţile Ministerelor Fondurilor Europene şi al Afacerilor Externe, ca şi ale Reprezentanţei C.E. la Bucureşti(3464)


În perioada 1 - 9 mai 2014, Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a derulat o campanie de informare, în mediul „online”, dedicată Zilei Europei (Unite) - 9 Mai și evenimentelor organizate cu acest prilej. Scopul acesteia a fost de creștere a gradului de cunoaștere al românilor, cu privire la cultura și spiritul european.

Astfel, de la începutul lunii în curs, MFE a postat, în fiecare zi, pe conturile proprii de „Facebook” și „Twitter”, afișe informative, referitoare la simbolurile europene și la manifestările organizate, în România și în străinătate, de 9 Mai (și nu numai!), disponibile şi pe site-ul Ministerului: (www.fonduri-ue.ro), într-o broşură, în format PDF.

De asemenea, Ministerul Fondurilor Europene participă, în calitate de partener, la evenimentele organizate de către Ministerul Afacerilor Externe (MAE), Reprezentanța Comisiei Europene în România și Primăria Municipiului București.

În acest sens, vineri - 9 Mai, MFE se alătură iniţiativei MAE şi a Reprezentanţei Comisiei Europene, susţinând promovarea culturii și a tradițiilor românești, în cadrul evenimentului organizat la stația de metrou Piața Iancului (M1).

Alte 20 de state sunt reprezentate, în mai multe stații de metro bucureştene, de pe magistralele 1, 2 și 3 (Harta completă este disponibilă pe site-ul MFE, la următoarea adresă: (http://www.fonduri-ue.ro/comunicare/stiri/2511-ministerul-fondurilor-europene-celebram-ziua-europei-alaturi-de-romani).

Duminică - 11 mai, Ministerul Fondurilor Europene este partener al evenimentului „Piața statelor membre UE”, organizat în Parcul Cișmigiu, între orele 10.30-18.00, de către Ministerul Afacerilor Externe, Primăria Municipiului București şi Centrul pentru Proiecte Educaționale și Sportive - PROEDUS, respectiv de către Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Timp de mai multe ore, cetățenii se vor putea informa cu privire la simbolurile UE și vor asista la manifestări culturale, ale reprezentanţilor statelor membre.

De altfel, tradițiile și cultura țărilor Uniunii Europene, la fel ca și multilingvismul, sunt promovate, pe parcursul acestei luni, și de către principalele instituții europene, din Bruxelles, Strasbourg și Luxemburg, ce își deschid porțile pentru câteva ore, pentru publicul larg.


FOTO: infoactivitatieducative.blogspot.ro (Desen al elevei Dungenu Diana, din România)
 

Taguri: 9Mai, ZiuaEuropei, MFE, MAE, ReprezentantaCE, Bucuresti, UE, CE, EuropaUnita, Bruxelles, Strasbourg, Luxemburg, PRODEUS, Metro, PrimariaMunicipiuluiBucuresti, ComisiaEuropeana, UniuneaEuropeana, ProiecteEducationale,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri