9 MAI, la Constanţa şi Mangalia: Cum vor participa jandarmii la ceremonii

9 MAI, la Constanţa şi Mangalia: Cum vor participa jandarmii la ceremonii(1748)


Cu ocazia zilei de 9 Mai, la sediul celor două unităţi ale Jandarmeriei constănţene se vor organiza o serie de activităţi, menite să marcheze acest moment important, pentru istoria Europei, în general (sfârşitul celui de al Doilea Război Mondial şi Ziua Europei), şi Istoria Românilor, în special (9 Mai 1877, proclamarea Independenţei de Stat).

Astfel, mâine, vineri - 9 mai, câte un pluton, format din 19 jandarmi, va participa la manifestaţiile din cadrul ceremonialului militar (gardă şi defilare), organizate în Constanţa, la Monumentul Eroilor Independenţei de Stat a României (din faţa Casei de Cultură), la ora 10.00, şi în Mangalia, la Complexul Monumental (din Piaţa Republicii), la ora 11.45.

La manifestaţiile din municipiul Constanţa, comandanţii celor două unităţi de jandarmi vor depune o coroană de flori, în semn de cinstire a eroilor.

Totodată, preotul militar Laurenţiu Cristinel Oprea va lua parte la oficierea slujbei religioase, în cele două garnizoane menţionate.

De asemenea, jandarmii vor asigura măsuri de ordine publică, pentru buna desfăşurare a acestor activităţi.


FOTO: jandarmeriaromana.ro
 

Taguri: Jandarmerie, jandarmi, JandarmeriaRomana, IJJ, IJJConstanta, Constanta, Mangalia, ceremonialMilitar, ComplexulMonumentalMangalia, CasadeCulturaConstanta, CasadeCultura, MonimentulEroilorIndependentei,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri