IPS Teodosie pune piatra de temelie a Casei Copiilor abandonați „Sf. Cuv. Arsenie” din Techirghiol

IPS Teodosie pune piatra de temelie a Casei Copiilor abandonați „Sf. Cuv. Arsenie” din Techirghiol(1386)


„Din dragostea pentru pruncii noștri se va ridica acest așezământ…”, așa începe descrierea proiectului inițiat de credincioșii parohiei „Sf. Mina” din Constanta. Dorindu-și să schimbe soarta unor copii care, teoretic, nu ar mai avea nicio șansă, „Casa Copiilor” va deveni un cămin pentru cei abandonați încă de la naștere.


Situată lângă stadionul municipal din Techirghiol, clădirea în suprafață de 670 mp, va avea 17 camere și alte dependințe. Planul arhitectonic presupune o construcție P+1+2+M și va găzdui aproximativ 50 de copii.


„Ne dorim ca Biserica să fie familia fiecăruia din ei, întrucât biserica este și familia noastră, a tuturor, deci, astfel, vom fi frați ai aceluiași TATĂ, care este Dumnezeu”, spune Pr. Paroh Claudiu Banu, cel care este responsabilul de proiect.

Punerea pietrei de temelie a Casei Copiilor abandonați „Sf. Cuv. Arsenie” va avea loc marțea viitoare. La eveniment vor participa preoții și credincioșii parohiei „Sf. Mina” din Constanța, IPS Teodosie și oficialități locale.


Parohia „Sf. Mina” a susținut în perioada 5 iunie – 25 decembrie 2013, săptămânal, o campanie de ajutorare a centrelor sociale din județul Constanța. Au fost incluse în „Caravana Sf. Mina” 16 centre, peste 640 de copii cu diferite suferințe primind o îmbrățișare și un mic dar din partea credincioșilor bisericii din parcul Tăbăcărie.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri