LITORAL - MINIVACANŢA DE 1 MAI: Ce programe de agrement şi facilităţi sunt asigurate în această perioadă: autobuze supraetajate, telegondolă, poduri rutiere

LITORAL - MINIVACANŢA DE 1 MAI: Ce programe de agrement şi facilităţi sunt asigurate în această perioadă: autobuze supraetajate, telegondolă, poduri rutiere(1740)


Referitor la zilele rămase din minivacaţa de 1 Mai, reamintim câteva informaţii utile, atât pentru turişti, cât şi pentru locuitorii oraşului şi judeţului Constanţa, legate de funcţionarea unor utilităţi de transport (inclusiv infrastructură: podurile rutiere de la Agigea şi de pe “Autostrada Soarelui”) sau de agrement turistic.

AUTOBUZELE ETAJATE CONSTANŢA – MAMAIA (ŞI RETUR)

Până duminică - 4 mai (inclusiv), autobuzele etajate circulă în program de: 10.00 – 20.00, zilnic, cu frecvenţa de 30 minute, cu plecări din staţia RATC de la Gara CFR din Constanţa.
Traseul este cel consacrat, „Mamaia Estival”: Gara CFR Constanţa – Bd. Ferdinand – Str. Mircea cel Bătrân – Bd. Mamaia, până la capătul staţiunii Mamaia, la Hotel “Caraiman”, şi retur, pe: Bd. Mamaia – Bd. Tomis – Bd. Ferdinand – Gara CFR Constanţa.
Biletele de transport se pot procura numai de la taxatoare, în autobuz, la preţul de 5 lei / persoană.

TELEGONDOLA MAMAIA

Tot până duminică - 4 mai (inclusiv), Telegondola din staţiunea turistică Mamaia va funcţiona zilnic, între orele 10.00 – 20.00.
Tarif: 15 lei / persoană (o călătorie).
Copiii sub 7 ani şi persoanele cu handicap beneficiază de transport gratuit!

PODUL RUTIER DE LA AGIGEA

Până marţi – 6 mai, ora 08.00, pe podul rutier peste Canalul Dunăre – Marea Neagră, de la Agigea, circulă doar cu restricție de viteză, 50 km / h, FĂRĂ RESTRICŢIE DE TONAJ (5 tone maximum) DOAR PENTRU TRANSPORTUL DE PERSOANE, restricțiile pentru traficul de marfă fiind în continuare menținute!
În această perioadă, se circulă pe trei benzi, Poliția Rutieră stabilind, în funcție de fluxul de trafic, numărul de benzi pe sens, astfel încât să nu existe ambuteiaje!

PODUL RUTIER DE LA FETEŞTI

Duminică - 4 mai (când se estimează că majoritatea turiştilor care au venit pe litoralul românesc al Mării Negre, pentru minivacanţa de 1 Mai, vor pleca spre casă), trecerea peste Dunăre, pe podul rutier de la Feteşti, se va face gratuit, fără taxă, în ambele sensuri (pentru că... mai sunt şi constănţeni care se întorc din vacanţă!), între orele 07.00 – 24.00!

 

FOTO: Telegondola din staţiunea Mamaia (Sursa: infotravelmamaia.ro)
 

Taguri: Litoral, Pod, PodAgigea, PodFetesti, Agigea, Fetesti, Mamaia, Telegondola, PolitiaRutiera, CanalulDunare-MareaNeagra, Autobuze, Supraetajate, GaraCFR, Caraiman,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri