FOTOREPORTAJ. Ponta le-a strigat săracilor din Constanța: ”Mazăre la Primărie, Băsescu la ...”. Oamenii au ghicit răspunsul: ”Pușcărie”

FOTOREPORTAJ. Ponta le-a strigat săracilor din Constanța: ”Mazăre la Primărie, Băsescu la ...”. Oamenii au ghicit răspunsul: ”Pușcărie”(2455)


La pușcărie. Acolo ar vrea să îl vadă săracii Constanței pe Traian Băsescu, președintele României. Au fost puțin instigați să găsească această soluție, astăzi, de către premierul Victor Ponta. Acesta le-a amintit oamenilor că în 2012 a vizitat cartierul și le-a spus: ”Mazăre la Primărie, Băsescu la....”. Nu a completat propoziția, dar mulțimea furioasă a făcut-o pentru el: ”la pușcărie”.

Victor Ponta a ajuns în cartierul Henri Coandă după ce a vizitat podul din Agigea. Aici a fost întâmpinat cu aplauze, ca un superstar. De pe o scenă special pregătită, Radu Mazăre, care l-a însoțit pe premier, le-a spus oamenilor că le va mai construi o mie de locuințe, în ciuda piedicilor care i se pun.

"Am venit ca să vadă şi domnul prim-ministru cum este cartierul şi care sunt oamenii care stau aici. Şi mai ales să-i spun că vom termina acest cartier în ciuda tuturor greutăţilor. Vom mai construi încă 16 blocuri şi o mie de unităţi locative ca să terminăm cu toţi cei care stau pe drumuri, cu toţi amărâţii, nevoiaşii şi bolnavii care nu au bani să-şi plătească chiriile scumpe. O să mai băgăm în case încă 3.000, 3.200 de oameni şi în Constanţa nu va mai exista nimeni care să nu aibă un acoperiş deasupra capului", a spus Radu Mazăre.

Nu este singura promisiune făcută. Le-a spus musulmanilor care locuiesc în zonă că le va construi o geamie, pentru că o biserică ortodoxă deja există.

Ponta l-a ridicat în slăvi pe Mazăre și a dat Constanța ca exemplu, îndemându-i pe oamei să-i scandeze numele primarului. "Cine v-a construit aici casele? Păi lui vreau să-i strigaţi numele (lui Mazăre - n.r.) (...) Dacă în Constanţa nu vor mai fi oameni amărâţi pe străzi este meritul lui Radu Mazăre şi aş vrea ca în fiecare oraş mare din România să avem un primar care să se ocupe de cei amărâţi, nu de cei bogaţi. Cei bogaţi pot să aibă singuri grijă de ei, faptul că Radu s-a gândit întotdeauna la voi, faptul că nu doar a vorbit, ci a făcut aceste blocuri şi faptul că face în continuare şi pentru ceilalţi, pentru asta merită să-i strigaţi lui numele şi pentru asta merită ca eu să-i mulţumesc. Cei care fac lucruri bune pentru oamenii de aici din Constanţa, pentru oamenii săraci, pentru cei din România merită lăudaţi, merită apreciaţi. Noi construim şi facem blocuri, facem spitale, facem şcoli, alţii o să ne înjure şi o să ne critice şi o să ne certe. Atunci, eu stau lângă cine trebuie. Îl felicit încă o dată pe Radu, o să fiu alături de el în tot ce face bun şi tuturor vă spun că împreună facem lucruri bune pentru oamenii săraci. Iar ceilalţi, care ne vor răul, să li se întâmple lor ceea ce vă vor dumneavoastră, răul. Sănătate şi ne vedem cu celelalte chei pe care o să le dea Radu cu ceilalţi oameni amărâţi ", a spus Ponta, la microfon.

Ponta nu a pierdut oportunitatea de a se plimba prin cartier, de mână cu soția sa, Daciana Ponta, până la mașinile luxoase care îl așteptau să îl ducă la următoarea destinație. Ba chiar, înainte de a pleca, a intrat împreună cu aceasta în două locuințe, pregătite dinainte de autorități. ”Nu avem cum să ne trimitem copiii la școală, nu avem baie”, a fost numai unul dintre strigătele de mulțumire pe care Ponta nu l-a auzit, probabil. A auzit însă întrebarea unul locuitor: ”Când îl băgați pe Băsescu la pușcărie?” Pentru că răspunsul nu a fost înregistrat, nu îl putem reda. Domnul Ponta are tendința de a pronunța ”măi”, dar de a ieși ”fă”, așa că fără dovezi clare nu putem scrie.

În alaiul care l-a însoțit pe Ponta în cartierul săracilor s-au mai aflat Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea, aproape toți parlamentarii PSD, chiar și șefii organizațiilor de cartier ale social-democraților constănțeni, o parte dintre directorii de deconcentrate și companii naționale pe care PSD le controlează.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri