Cum a fost marcată Ziua Veteranilor de Război, la Tulcea

Cum a fost marcată Ziua Veteranilor de Război, la Tulcea(1321)


Astăzi, 29 aprilie, ca în fiecare an, a avut loc un ceremonial militar și religios, organizat de către Garnizoana Tulcea, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război.

La ceremonial, au participat pensionari militari, veterani de război, reprezentanți ai structurilor asociative ale celor care au făcut parte din structurile militare ale statului român.

Au fost prezenţi şi vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea (CJT), Vasile Strat, și Mihai Nicolae, consilier al președintelui Consiliului Județean

Evenimentul a început cu o scurtă slujbă de pomenire, urmată de alocuțiunile autorităților din județul Tulcea și s-a încheiat cu depunerea de coroane.

 

29 aprilie 1902: Regele Carol Întâiul instituie titlul de „Veteran de Război”

 

În urmă cu 112 ani, pe data de 29 aprilie 1902, Regele Carol I a instituit titlul de „Veteran de Război“.

„Salut veteranii de război prezenți astăzi la ceremonialul militar și religios dedicat zilei de 29 aprilie, cei care, an de an, îmbracă haina militară și ne demonstrează tuturor ce înseamnă respectul față de însemnele statului românesc, dragostea față de neam și de țară“, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Vasile Strat.

Mesaje de respect și apreciere față de eroii neamului au transmis și prefectul Lucian Simion, șeful Garnizoanei Tulcea, Tudorel Ivana, col. în rezervă Vasile Stan, din cadrul Asociației Veteranilor de Război (AVR).

FOTO: Veterani din Războiul de Independenţă (Arhivă interbelică).
Sursa: ancem.ro
 

Taguri: VeteranideRazboi, Veterani, Razboi, RegeleCarol, Regele, Carol, CJT, ConsiliulJudeteanTulcea, CJTulcea, VasileStan, LucianSimion, TudorelIvana, 29aprilie, AVR,jooble.org