FOTOREPORTAJ. Bricul Mircea și velierul Adornate, spectacol în Marea Neagră

FOTOREPORTAJ. Bricul Mircea și velierul Adornate, spectacol în Marea Neagră(3511)


Bricul "Mircea" și velierul Adornate au plecat astăzi, spre Varna, unde vor lua startul la Black Sea Tall Ships Regatta 2014. Competiția se desfășoară între , în perioada 30 aprilie - 27 mai și la ea participă veliere din Bulgaria, Malta, Marea Britanie, Pakistan, Rusia, Spania, Turcia şi Ucraina, vasul plecând, marţi, din Portul Militar Constanţa.

Startul competiţiei va fi dat pe 3 mai, în portul bulgăresc Varna. Pe 9 mai, navele vor ajunge în Portul rusesc Novorossyisk, iar în perioada 12 - 14 mai va avea loc croaziera de repoziţionare a velierelor, de la Novorossiysk la Soci. Pe 18 mai va începe, cu plecare din Portul Soci, cursa finală a celor 18 veliere, sosirea urmând să aibă loc la Constanţa, pe 24 mai. Festivităţile prilejuite de încheierea regattei vor avea loc în perioada 24 - 27 mai, la Constanţa.

Potrivit organizatorilor - Navigator Yacht Club, în parteneriat cu Academia Navală "Mircea cel Bătrân", Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa şi Primăria Municipiului Constanţa, în cele patru patru zile petrecute la Constanţa vor avea loc concerte, o paradă a echipajelor şi una a navelor pe mare, organizată la plecare, ceremonii şi decernări de premii, focuri de artificii, ceremonia de închidere a întrecerii, iar pe toată perioada staţionării în Portul Constanţa, velierele vor putea fi vizitate de public.
jooble.org