YACHTING. La Constanţa, TREI PREMIERE ROMÂNEŞTI: prima medalie şi primul titlu european, prin constănţeanca EBRU BOLAT, la primele C.E. organizate de România!

YACHTING. La Constanţa, TREI PREMIERE ROMÂNEŞTI: prima medalie şi primul titlu european, prin constănţeanca EBRU BOLAT, la primele C.E. organizate de România!(2358)


PREMIERĂ ROMÂNEASCĂ, la Campionatele Europene de Yachting – Clasa “Zoom 8”, desfăşurate zilele trecute, în rada Portului Turistic “Tomis”, din Constanţa: CONSTĂNŢEANCA EBRU BOLAT (14 ani), unica româncă participantă la acest concurs (!), a reuşit, la categoria de vârstă sub 20 de ani, să cucerească medalia de aur!

Situată pe locul al treilea în primele trei zile de concurs, sportiva a avut o ultimă zi excelentă.
Constănţeanca a câștigat, în ziua a patra, rând pe rând, toate cursele și a urcat astfel, două poziții în clasament, cucerind titlul european!

„Sportul ăsta l-am început în urmă cu șase ani sau cinci. În Mangalia am văzut prima oară niște bărcuțe, copiii s-au purtat foarte frumos și ne-au luat în barcă să ne arate cum e. Ca să nu merg nepregătită m-am antrenat tot în iarnă, în Spania, cu un antrenor austriac“, şi-a amintit Ebru Bolat, pentru “Neptun” Tv.
„Yachtingul pentru mine este o pasiune pe care o practic cu drag. Am și alte pasiuni, nu doar yachtingul. Îmi place și să pictez și să desenez. Mi-ar plăcea să merg la Campionatele Mondiale“, a mărturisit Ebru.

Tatăl adolescentei de 14 ani spune că și-a lăsat fata să descopere singură punctele cheie ale yachtingului și este mândru când o vede că luptă mereu pentru mai mult.
„Microbul l-a luat de la mine, e adevărat, dar dincolo de acest lucru pasiunea a fost a ei. Și atâta vreme cât cineva face ceva cu pasiune, noi, ca părinți, nu avem decât datoria să-i susținem, atât cât putem“, a spus Ender Bolat.

 

Este cea mai mare performanţă, de până acum, a yachtingului românesc!

 

Nu este doar primul titlu european pentru yachtingul românesc, dar şi… prima clasare pe podium, la a o competiţie de o asemenea valoare!

Eleva din Constanţa le-a devansat, în ultima zi a competiţiei, pe Josephine Swiatecka și Julie Havn, ambele din Danemarca.

Întrecerea băieților, la aceeaşi categorie, a fost câștigată de către Jakob Haud, din Estonia, urmat de conaționalul său Julius Tarand și de austriacul Keanu Prettner.

 

Delegaţiile participante au apreciat pozitiv organizarea: un excelent prilej de promovare a turismului (nu numai sportiv…), pe litoralul românesc!

 

Campionatul European, desfășurat în premieră la Constanța, a fost şi un prilej de a promova turismul de pe litoralul românesc al Mării Negre, ca şi din întreaga zonă a Dobrogei, de altfel.
Acesta a şi fost scopul unuia dintre organizatori (alături de Federaţia Română de Yachting / FRY şi Yachting Club Regal Român / YCRR): Asociaţia de Dezvoltare şi Promovare a Turismului „Litoral – Delta Dunării” (preşedinte: Corina Martin).

Delegațiile celor şase țări participante s-au declarat, la unison, foarte mulțumite de întreaga organizare de la Constanța, unde au petrecut patru zile excelente.
Şi aceasta este de subliniat, cu atât mai mult cu cât cei 25 de concurenți au avut parte de condiții meteo extrem de dificile (vânt puternic, uneori şi ploaie), în toate zilele de concurs ale acestui Campionat European!

Foto 1: Imagini din timpul întrecerilor (Sursa: cugetliber.ro);
Foto 2: Campioana europeană Ebru Bolat, din Constanţa (Sursa: reporterntv.ro).
 

Taguri: C.E., CampionateleEuropene, Campionatele, Europene, CE, Yachting, Zoom8, ClasaZoom8, EbruBolat, Ebru, Bolat, Bolat, CorinaMartin, Martin, Tomis, PortulTomis, PortulTuristicTomis, Constanta, FRY, YCRR, AsociatiaLitoral, AsociatiaLitoral-DeltaDunarii, premier,
OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri