Arestați pentru că plăteau cu file CEC false

Arestați pentru că plăteau cu file CEC false(1048)


Acţionând în baza Programului „Antifraudă”, poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul I.P.J. Constanţa au organizat şi realizat un flagrant cu sprijinul poliţiştilor din cadrul D.O.S. – I.G.P.R. şi S.O.S. Constanţa, ocazie cu care au fost identificaţi L. MARIAN de 33 ani, L. MIHAI de 33 de ani şi I. AHDUAN de 34 de ani, toţi din Constanţa.


Urmare a probatoriului administrat de către poliţişti, s-a constatat faptul că cei trei bărbaţi au desfăşurat o activitate infracţională complexă şi continuată de înşelăciune a mai multor reprezentanţi ai unor societăţi comerciale din Constanţa şi Bucureşti, atribuindu-şi calităţi mincinoase.


Astfel, bărbații achiziţionau diverse bunuri pe care, în momentul preluării, le achitau prin emiterea în fals de file CEC sau bilete la ordin, marfă pe care ulterior o valorificau în interes personal.

Ca urmare a prinderii în flagrant a celor trei s-a procedat la efectuarea a opt percheziţii la domiciliile acestora, precum şi la sediul social al societăţii pe care bărbaţii pretindeau a o reprezenta. Descinderile au fost efectuate de către poliţiştii de la S.I.F. cu sprijinul luptătorilor S.A.S. Constanţa, fiind astfel ridicate înscrisuri şi bunuri care vor constitui mijloace materiale de probă.


Prejudiciul estimat se ridică la suma de 497.240 lei, din care au fost recuperate bunuri în valoare de 400.000 de lei.

În cauză, faţă de cei trei s-a dispus luarea măsurii preventive a reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca aceştia să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de arestăre preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, în prezent bărbaţii fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals în concurs şi în formă continuată.
jooble.org