Mazăre se pierde cu... Firea: o laudă pe

Mazăre se pierde cu... Firea: o laudă pe "văduva veselă", îi critică pe "mormolocii politici", face apel la Divinitate şi... are banii de buzunar sub sechestru asigurator!(1884)


În cursul acestei dimineţi, primarul municipiului Constanța, Radu Ştefan Mazăre, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) - Divizia Centrală, din Bucureşti, pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat că a primit 175.000 euro mită, de la omul de afaceri israelian Avraham Morgenstern.

 

Radu Mazăre, în faţa uşii DNA, după ce l-a asemănat pe Băsescu cu… Ceauşescu (!!!): “Gabriela Firea le-a dat lecții mormolocilor din politică. O felicit!”

 

"Vreau să o felicit din tot sufletul pe Gabriela Vrânceanu Firea. A dat dovadă de curaj, le-a dat lecții multor mormoloci din politica românească", a declarat Mazăre, la intrarea în sediul DNA.
Fiind Întrebat cum comentează sesizarea DNA, adresată Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cu privire la declarațiile sale la adresa procurorilor, Mazăre a spus: "Eu știu că astea sunt armele lui Băsescu, respectiv DNA și serviciile care ne ascultă și știu ce vrea, vrea să nu mai scoatem niciun cuvânt în țara românească. Și Ceaușescu vroia la fel!...".

 

Mazăre a luat-o, şiret, pe urmele lui… “Jiji” (Becali): invocă din ce în ce mai des… Divinitatea!

 

Întrebat în legătură cu ziua de vineri, când la instanţa supremă se va lua în discuţie contestaţia procurorilor DNA privind cercetarea lui în libertate, Mazăre a spus: "Cu toţii ne gândim la ziua de vineri, că e Vinerea Mare".

Întrebat în legătură cu ziua de vineri, când la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) se va lua în discuţie contestaţia procurorilor DNA privind cercetarea lui în libertate, Mazăre a spus: "Cu toţii ne gândim la ziua de vineri, că e Vinerea Mare!..."

Primarul Radu Mazăre spunea ieri, la sediul Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Constanţa, că va merge astăzi la DNA, pentru audieri, iar vineri va fi la Curtea Supremă, pentru a afla dacă rămâne sau nu în libertate.
El a spus că, din punctul său de vedere, este "un semn" că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca în Vinerea Mare recursul procurorilor DNA la decizia de a fi cercetat în libertate, sub control judiciar, susţinând că dacă va fi menţinută decizia de a fi cercetat sub control judiciar, în noaptea de Înviere va merge în campusul social "Henri Coandă": "Urmează să fiu judecat în Vinerea Mare, pentru că am făcut case pentru oamenii ăştia. Dacă asta mi-a fost dat să pătimesc, asta o să trag. Cred că e un semn. (...) Dacă Dumnezeu o să vrea, atunci am să merg la Înviere, unde am fost şi anul trecut, în cartierul pentru săraci, la biserică. Cartierul pentru care sunt acuzat".
El a menţionat că vineri se va judeca doar recursul DNA la decizia de a fi cercetat în libertate şi că nu a contestat interdicţia de a părăsi ţara.
"Avocaţii mei nu au făcut recurs, recursul este făcut doar de DNA. Ulterior pentru trei săptămâni, o lună, o să se discute şi această interdicţie, dar oricum vine vara şi avem treabă", a mai spus primarul Constanţei.
Radu Mazăre trebuie să se prezinte în fiecare marţi, la ora 12.00, la Poliţie, obligaţia fiind stabilită în cadrul măsurii controlului judiciar luate de instanţă în cazul primarului.
Totodată, Mazăre are interdicţie de a părăsi ţara.

 

Surse DNA: Şi fratele primarului, SENATORUL Alexandru Mazăre ar fi cercetat în acest dosar de luare şi dare de mită!

 

Mazăre este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern, reprezentant – administrator – patron al SC “Shapir Structures” SRL, firma care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă", din Constanţa, pentru a o ajuta pe aceasta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.
Radu Mazăre şi Avraham Morgenstern au fost eliberaţi din arestul Poliţiei Capitalei în date de 9 aprilie a.c., după ce Instanţa Supremă a decis cercetarea lor în libertate, sub control judiciar. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a fost contestată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).


Surse judiciare au declarat pentru Agenţia MEDIAFAX că fratele primarului Constanţei, senatorul PSD Alexandru Mazăre, este, şi el, cercetat în acest dosar pentru luare de mită, după ce ar fi primit bani, în contextul favorizării firmei care a construit campusul constănţean de locuinţe sociale "Henri Coandă".
Potrivit anchetatorilor, Elan Schwartzenberg a fost ales ca intermediar pe traseul banilor de la Morgenstern la fraţii Mazăre, pentru că se bucura de încrederea celor doi. Astfel, prin intermediul lui Schwartzenberg, într-un cont din Israel al lui Radu Mazăre au intrat 95.000 de euro, iar în unul al fratelui acestuia, 80.000 de euro, în două tranşe egale, susţine DNA.
Radu Mazăre declara, la ieşirea din arest, că banii puşi în contul lui de Schwartzenberg au reprezentat o datorie preluată de acesta de la "un grec" şi că în acest dosar nu a existat niciun denunţător şi nu s-a dat nicio mită.

 

Procurorii DNA au pus sechestru pe 18.550 de euro şi 114 de dolari, găsiţi la Radu Mazăre!

 

Procurorii anticorupţie nu au găsit "în materialitatea lor" cei 175.000 de euro despre care susţin că i-ar fi luat mită Radu Mazăre, însă, în vederea recuperării lor, au pus sub sechestru aproape 19.000 de euro, au declarat luni, pentru MEDIAFAX, surse judiciare, citând din acte ale anchetatorilor.
"În consecinţă, având în vedere că suma de 175.000 de euro, primită drept mită de inculpatul Mazăre Radu Ştefan, nu a mai fost găsită în materialitatea sa, este necesară instituirea măsurii asigurătorii, a sechestrului în vederea confiscării prin echivalent a sumei de 175.000 de euro", se arată în documentul citat de sursele MEDIAFAX.
Conform aceluiaşi document, anchetatorii au găsit, la percheziţiile făcute în locuinţa lui Radu Mazăre, 18.550 de euro şi 114 de dolari, iar asupra acestor sume s-a instituit măsura sechestrului asigurător.
Astfel, arată sursele citate, procurorii au depus banii la o unitate bancară, "într-un cont pe numele lui Radu Ştefan Mazăre, la dispoziţia PICCJ - DNA".
 

Taguri: Mazare, RaduMazare, PrimariaConstanta, Primaria, Constanta, GabrielaFirea, Firea, Percezitii, DNA, DNABucuresti, CartierulHenriCoanda, HenriCoanda, Coanda, NicusorConstantinescu, Coruptie, Abuzinserviciu, Bucuresti,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri