Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Două NOI nave NATO, în Marea Neagră, în contextul tensiunii Rusia - Ucraina: distrugătorul USS

Două NOI nave NATO, în Marea Neagră, în contextul tensiunii Rusia - Ucraina: distrugătorul USS "Donald Cook" vine în Portul Constanţa(2339)


Distrugătorul american USS “Donald Cook” şi nava franceză de interceptare a comunicaţiilor “Dupuy de Lôme” se află în Marea Neagră.
"Este vorba de o misiune pentru oferirea de garanţii de securitate aliaţilor din cadrul NATO şi partenerilor de la Marea Neagră", a comunicat Departamentul Apărării al SUA, citat de prestigiosul cotidian “Sabah”, din Turcia.
"Prezenţa navei USS Donald Cook demonstrează angajamentul nostru pentru intensificarea securităţii, capacităţii de reacţie şi dispozitivelor logistice", a declarat, pentru ziarul turcesc, colonelul american Steven Warren, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

 

Ruşii au sărit, imediat, în sus!

 

Este de remarcat faptul că oficialii militari ruşi au denunţat, IMEDIAT (!), prezenţa navelor NATO în Marea Neagră, afirmând că este vorba despre o consolidare a dispozitivului naval al Alianţei Nord – Atlantice!

Echipat cu sisteme antibalistice “Aegis” şi cu zeci de rachete SM-3, distrugătorul USS “Donald Cook” era staţionat, de două luni, la baza spaniolă Rota, în cadrul sistemului antirachetă al NATO.
Distrugătorul american a părăsit, pe 31 ianuarie a.c., portul Norfolk, de pe coasta de Est a Statelor Unite şi a ajuns, în februarie, la baza navală Rota, situată în Sudul Spaniei, în apropierea Strâmtorii Gibraltar.
De altfel, s-a anunţat că în Portul Rota urmează să fie aduse alte trei distrugătoare americane!

“Dupuy de Lôme” (A759) este o navă militară franceză, dotată cu echipamente de interceptare a comunicaţiilor forţelor inamice.
Nava este intrată în uz din aprilie 2006.

 

În Marea Neagră a mai fost un distrugător american, în martie!

 

Deplasarea distrugătorului dotat cu rachete ghidate a fost confirmată, pentru CNN, de doi oficiali americani, care au refuzat să fie identificaţi, din cauza lipsei unui anunţ oficial în acest sens.
Nava urmează să efectueze exerciţii şi vizite în porturi de la Marea Neagră.
Recent, şi distrugătorul American USS “Truxtun”, dotat, de asemenea, cu rachete ghidate, a efectuat exerciţii planificate în Marea Neagră, luna trecută.
Bastimentul a părăsit regiunea pe 21 martie.

Trei membri NATO (România, Bulgaria şi Turcia) au ieşire la Marea Neagră, la fel ca şi Ucraina şi Georgia, care nu sunt membri ai Alianţei Nord-Atalntice, dar şi Rusia!

 

Navele NATO roiesc dincoace de Bosfor, pentru că ruşii… roiesc la graniţa cu Ucraina!

 

Bineînţeles că nu este DELOC INTÂPLĂTOARE (!) prezenţa navei de război americane, în Marea Neagră, este prevăzută… chiar înaintea reuniunii reprezentanţilor politici NATO, de pe 15 aprilie (!), care vor discuta şi, eventual, vor aproba o serie de recomandări, cu privire la măsuri militare suplimentare, inclusiv o scurtare a "timpului de răspuns", din partea forţelor NATO, în cazul unei crize.

Şi alte opţiuni sunt pe masă, între care exerciţii militare suplimentare, cu state membre, inclusiv Statele Unite ale Americii, şi o eventuală furnizare a unor consilieri militari Ucrainei, mai precizează corespondenta CNN la Pentagon, citată de către agenţia de presă “Mediafax”.

Tot “Mediafax” informează că, pe baza unor imagini “clasificate”, captate de către sateliţi comerciali, Statele Unite estimează că până la… 40.000 de militari ruşi sunt staţionaţi, la frontiera de est a Ucrainei!
Aceste trupe rămân poziţionate atât de aproape de frontieră şi sunt atât de puternic înarmate, încât Statele Unite şi NATO estimează că acestea ar putea "trece", “in corpore”!, în Estul Ucrainei, în numai… trei - cinci zile!, potrivit unui oficial.
Aceasta este şi estimarea generalului Philip Breedlove, comandantul militar al NATO.
“Forţele ruse nu s-au retras, poate cu excepţii considerate nesemnificative, astfel încât estimările cu privire la trupele ruseşti rămân valabile”, a ţinut să adauge acest oficial.

 

Federaţia Rusă mai aşteaptă, conform oficialilor NATO, doar un… pretext, pentru a invada Estul, rusofon şi rusofil, al Ucrainei!

 

Washingtonul apreciază că tulburările care au avut loc recent în estul Ucrainei, în zona oraşului Doneţk (regiunea minieră şi industrială Donbass), ca şi în centrele urbane Lugansk şi Harkov, reprezintă rezultatul activităţii "unor persoane plătite sau obligate, puternic influenţate de către Rusia", a declarat oficialul NATO.
Statele Unite sunt de părere că ruşii mai caută doar… un pretext provocator, pentru a intra, cu trupe, în Ucraina!

“Însă răspunsul militar ucrainean, constând în deplasări metodice, şi arestarea unor persoane care au provocat tulburări, au dat rezultate, totuşi, în acest caz”, este de părere oficialul citat.

 

Luni, presa poate vizita distrugătorul american, în Portul Constanţa

 

Într-un comunicat transmis vineri, Ambasada SUA la Bucureşti invită presa interesată să viziteze nava USS „Donald Cook” luni - 14 aprilie, începând cu ora 13.30, la Terminalul de Pasageri al Portului Constanţa, de la Poarta 1.
 

Taguri: USSDonaldCook, DonaldCook, DupuydeLome, NATO, Rota, Spania, Turcia, Romania, Bulgaria, MareaNeagra, Ucraina, Rusia, Bastiment, distrugator, USSTruxton, Truxton, A759, SM-3, Aegis, antiracheta, balistice, PortulConstanta, Constanta, Port, franceza, Franta,
Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri