EXCLUSIV. Mazăre ştia, de ieri, de percheziţii! A anulat tot programul său public şi a zbughit-o la Bucureşti. VEZI DE CE...

EXCLUSIV. Mazăre ştia, de ieri, de percheziţii! A anulat tot programul său public şi a zbughit-o la Bucureşti. VEZI DE CE...(4053)


Surse din intimitatea (IMEDIATĂ a:) primarului municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, ne-au informat, în urmă cu (foarte) puţin timp, că edilul – şef a aflat, încă de ieri!, despre percheziţiile pe care urmau să le efectueze, în această dimineaţă, procurorii anticorupţie din BUCUREŞTI – “DIVIZIA CENTRALĂ” (!), SIMULTAN, la sediul Primăriei Constanţa şi la domiciliul său (şi al aproape întregii sale familii: mama şi cel puţin unul dintre cei doi fraţi, cel mai probabil Mihai – “Miţu”, dacă nu şi senatorul PSD “Sandu”, fost “Geamănu”, Alexandru M.) din staţiunea turistică Mamaia!

 

Ieri, când a fost informat de iminentele percheziţii, Mazăre a tulit-o, împreună cu mama sa, la Bucureşti!... Care este motivul ADEVĂRAT?

 


Imediat ce a fost informat despre descinderile de astăzi, Radu Mazăre şi-a modificat programul!
Astfel, în decurs de numai o oră, Primăria Constanţa a emis două comunicate de presă, pe aceeaşi temă, care… se bat cap în cap!
În primul, care relua un comunicat anterior, se confirma prezenţa lui Mazăre la inaugurarea oficială a noului “look” al Pieţei Ovidiu, renovate pe bani europeni.
După nici o oră, aceeaşi Primărie Constanţa anunţa, oficial, că… s-a amânat, “pentru o dată ce va fi ulterior comunicată”, tăierea acelei pamblici festive!
FĂRĂ NICIO EXPLICAŢIE!...

Oamenii lui Mazăre justifică, astăzi, public…, intempestiva modificare de program, de ieri, a primarului Constanţei, prin faptul că a reevaluat durata deplasării spre Bucureşti, pentru a participa, seara târziu!, la Gala Turismului Românesc, din Capitală, unde a primit nenumărate laude şi a împărţit premii (nimeni altuia decât unuia dintre cei mai mari… “duşmani” ai lui “Winnetou” din Mamaia, libanezo – românul Mohammad Murad!)…

DAR SURSELE NOASTRE, FOARTE CREDIBILE!, NE-AU DECLARAT CĂ ADEVĂRATUL MOTIV AL PLECĂRII PRECIPITATE SPRE BUCUREŞTI ESTE ACELA CĂ, ANUNŢAT FIIND DE IMINENTELE PERCHEZIŢII, S-A GRĂBIT SĂ APUCE SĂ AJUNGĂ, ÎMPREUNĂ CU MAMA SA, LA BĂNCILE DIN CAPITALĂ (PE CARE LE ŞTIM!, DAR, NEAVÂND PROBE, NU RISCĂM SĂ LE NUMIM!...), PENTRU A ÎNDEPLINI ULTIMELE FORMALITĂŢI PENTRU TRANSFERURURILE DE (MULŢI, FOARTE MULŢI!) BANI, DIN CONTURILE LUI RADU MAZĂRE ÎN CELE ALE MAMEI SALE, DAR ŞI (CEL MAI IMPORTANT LUCRU!) DIN CONTURILE LOR DIN ROMÂNIA (ATÂTEA CÂTE VOR MAI FI RĂMAS…), CĂTRE CELE DIN… STRĂINĂTATE!

Aici, în acest punct, este de priceput şi că, la rândul lor, şi procurorii DNA… “s-au prins”, într-un târziu, care este ADEVĂRATUL scop al deselor vizite, din ultimele luni, ale cuplului mamă – fiu (cel mai mare) Mazăre, prin ţări exotice de pe mapamond: deschideri de conturi bancare (operaţiuni pentru care procurile nu sunt, întotdeauna, suficiente, fiind necesară prezenţa personală a titularului!) pe numele mamei, ca şi transferul de bani în aceste (noi) conturi!

Era evident: de unde până unde a devenit Mazăre, brusc!, atât de “mămos”?...
Timp de (ultimii) douăzeci de ani, s-a dus peste tot, prin lumea largă, prin Brazilia, Cuba, ţările Golfului, Madagascar ş.a.m.d., doar cu haremul, cu cârdul lui de cadâne – curve, gagicile alea nemâncate, ale lui (ca s-o spunem pe bune: amărâtele alea, ori fugite de-acasă ori vândute, practic, de ţaţele lor de mămici, care se cred “mari” coconeturi, doar pentru că fata lor, „manechin - studentă la drept” este, temporar, târfa tăvălită de Mazăre & Gaşca lui de derbedei!…).

Şi, dintr-o dată, în decembrie anul trecut (tocmai când vedea că se năruie de-a binelea speranţa “baronilor” locali, ca atotputernicul USL să-i scape de atât de detestatul şi periculosul DNA!), pe Mazăre îl apucă dragostea filială şi, în faţa cetei de reporteriţe locale (care-l urmează peste tot, pe maimuţoi, precum mironosiţele pe Iisus Christos…, sorbindu-i, cu nesaţ, toate inepţiile şi gesturile, trădând gravul dezechilibru psihic, şi toată această umilinţă, conştientizată ori ba, doar pentru un amărât de “breaking news”!...), anunţă că s-a hotărât să-şi plimbe mămica prin “câtu-i lumea”…

Începe imediat: Crăciun în Thailanda, Carnaval la Rio (de Janeiro), acum urma Madagascar…

Iată că, mai greu…, a priceput şi DNA – ul care-i “şpilul”. De aceea a şi fost organizată atât de grăbit introducerea lui Mazăre într-un regim de anchetă care să-i… interzică ieşirea din ţară!
Căci, indifferent dacă va fi dus, sau nu, în cătuşe, la sediul din Bucureşti al DNA; dacă va fi reţinut, sau nu, pentru 24 de ore; dacă va primi mandat de arestare preventivă, sau nu, pentru 30 de zile, Radu Mazăre va fi, foarte probabil, împiedicat să mai părăsească ţara, până la o soluţie judiciară măcar primară!...

Aşadar, poate fi: reţinut, arestat preventiv, consemnat la domiciliu sau (doar)în localitatea de rezidenţă, ori pe teritoriul României (sub regim de “control judiciar”).
Dar toate aceste restricţii de mobilitate îl vor ţine în ţară, fără posibilitatea de a ajunge la băncile şi conturile unde este nevoie de el, pentru a formaliza (împreună cu mama sa, cu fraţii, verii sau prietenii ori complicii) transferurile şi schimbările de titular(i) de conturi, ORI MODIFICĂRILE DIN ACŢIONARIATELE ŞI STATUTELE DE ADMINISTRARE BALE UNOR SOCIETĂŢI COMERCIALE, CELE MAI MULTE DE TIP… “OFF SHORE” (aşa cum a… şi declarat, pentru televiziunea (şi a) lui, locală, TV “Neptun”, chiar în această dimineaţă, telefonic, de la volanul automobilul cu care se întorcea la Constanţa: din mandatul prezentat de procurori, la Primărie şi acasă, ar reieşi că se cercetează ŞI existenţa unor astfel de firme, în “ţările calde” şi cu lejeritate fiscal – birocratică!).

ORICUM, ESTE PLIN DE SEMNIFICAŢII FAPTUL CĂ MANDATUL DE PERCHEZIŢIE A FOST EMIS ŞI PENTRU SPAŢIILE OCUPATE, LA REZIDENŢA DIN MAMAIA (CARE, SE ŞTIE, ESTE... FOSTA VILĂ DE PROTOCOL A PRIMULUI SECRETAR P.C.R. AL JUDEŢULUI!, de pe malul Lacului Siutghiol, în fosta, ŞI ACTUALA!, „zonă interzisă” pentru noi, muritorii de rând; dar despre cum a ajuns acest patrimoniu locativ, în suprafaţă de 8.300 metri pătraţi, „de protocol”, al Statului Român, printr-o retrocedare ILEGALĂ, cercetată PENAL, în posesia unei societăţi comerciale private, care, după chiar spusele lui Radu Mazăre, din această iarnă, îi găzduieşte, pe gratis -- că tot este, de fapt, a...lor, a Mazărilor, a mamei şi a lui „Miţu”, mai exact! -- , familionul, vom vorbi, pe larg, foarte curînd, într-o anchetă exclusivă!...).

Mai pe şleau: nu ar fi de mirare să fie cercetaţi şi... unii dintre membrii familiei lui Mazăre: mama şi cel puţin unul dintre cei doi fraţi gemeni, mai mici!
Şi, de asemenea, n-ar fi exclus ca aceste cercetări să aibă şi consecinţe juridice imediate, gen restricţii de deplasare!...

 

Cine pe cine a păcălit, până la urmă: DNA pe Mazăre, sau Mazăre pe DNA (care-l aştepta la audieri, în timp ce el era cu fratele său, în Herăstrău!...

 

Mazăre, prin echipele sale de zgomote (mai ales din media, locală şi „centrală”) fac mare tam – tam pe tema aşa-zisului... haos din cadrul DNA - Bucureşti, care îl programase, prin citaţie, pe Radu Ştefan Mazăre (de azi-înainte, este necesar să-i dăm, mereu, şi măcar unul dintre prenume, pentru că par a fi implicate, mai nou, şi rudele, cu acelaşi nume de familie, în cercetările efectuate de către procurorii anticorupţie...), chiar pentru această dimineaţă, la o audiere, în Capitală!
Este evident că nu-i vorba de haos: DNA şi-a coordonat foarte bine echipele!
Era foarte important ca Mazăre să nu fie prezent la percheziţie, ca nu cumva să facă circ sau să încerce să perturbe percheziţia (eventual, cu ajutorul celebrilor săi „bate-n garzi”, cu multe antecedente de violenţă, în slujba primarului Constanţei...)!

Mă rog..., este adevărat că nu-i uşor să te duci la Bucureşti, la DNA – Divizia Centrală, ca să te-ntorci la Constanţa, în aceeaşi zi, doar pentru a fi dus... înapoi, poate chiar şi cu cătuşe la mâini!

DE MENŢIONAT CĂ MAZĂRE , CARE N-A RĂSPUNS, PRESEI, LA TELEFON, ASTĂZI, TOATĂ ZIUA; ŞI-A PUS CIRACII (MAI ALES DIN MEDIA…) SĂ DEZINFORMEZE: ÎNCĂ DE DIMINEAŢĂ, EL S-AR FI ÎNDREPTAT, ÎN MAŞINĂ, PE AUTOSTRADĂ, SPRE CONSTANŢA!
Când, de fapt, nici n-avea de gând să plece din Bucureşti!...

 

Iar i-a suflat la ureche lui Mazăre, oamenii LUI (!) din parchetele (inclusiv DNA!) din Constanţa?!...

 

Mai rămâne şi problema informatorului lui Mazăre... E grav dacă sunt scurgeri (chiar) şi de la DNA Bucureşti!
Sau, cel mai probabil, este tot isprava celor de la Constanţa, care au făcut doar circ, praf în ochi pentru opinia publică, cu Mazăre, nederanjându-l, de fapt, deloc!...
Şi-uite-aşa ne amintim că, la bilanţul DNA din iarna lui 2013, când a predat şefia DNA, Daniel Morar spunea despre divizia din Constanţa că... nici nu merită să vorbeşti despre ea!

EL EXISTĂ, conform surselor noastre!
Iar aceste surse sunt foarte credibile, pentru că cei din „echipa Mazăre” încep să... ceară transferul!
Şi au devenit foarte gureşi, în ultimul timp, după principiile „sănătoase” (tipic) româneşti: „Scapă cine poate”, „Nici usturoi n-am mâncat...”
Venim şi noi c-o strigătură: şobolanii părăsesc primii... carul alegoric!

Reamintim că, în timp ce la Constanţa (la Primărie, la casa din Mamaia, în care locuieşte Radu Mazăre -- împreună cu mama sa şi unul dintre cei doi fraţi gemeni, mai mici -- , la domiciliul şi biroul unei prietene, avocat de meserie, dar şi în alte locaţii), se pare…, continuă perchezilţiile începute încă de la ora 07.00, primarul Constanţei a fost săltat (FĂRĂ CĂTUŞE!), de pe terasa unui cunoscut restaurant, de lux (şi “fitze”) din Parcul Herăstrău, din Nordul Bucureştiului, şi dus, în dubă, cu “mascaţii” de la Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei – Bucureşti, la AUDIERILE LA CARE… TREBUIA SĂ SE PREZINTE ÎNCĂ DE LA ORA 11.00, la DNA – Divizia Centrală Bucureşti, fiind anchetat într-un dosar de corupţie (nu ştim 100% sigur dacă este vorba despre acest ultim dosar, legat de cartierul social “Henri Coandă”, din Constanţa, pentru care s-au făcut percheziţiile, sau este vorba despre unul dintre cele trei mai vechi, pentru retrocedări ilegale!...).
 

Taguri: Mazare, RaduMazare, PrimariaConstanta, Primaria, Constanta, Percezitii, DNA, DNABucuresti, CartierulHenriCoanda, HenriCoanda, Coanda, NicusorConstantinescu, Coruptie, Abuzinserviciu, Bucuresti,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri