DNA a extins cercetările în cazul Nicuşor Constantinescu

DNA a extins cercetările în cazul Nicuşor Constantinescu(1427)


Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat, astăzi, că a fost anunţat de către DNA Constanţa că procurorii au extins cercetările în cazul său şi că acum este acuzat de abuz în serviciu pentru mai multe hotărâri ale CJC.

Nicuşor Constantinescu susţine că este cercetat de DNA şi pentru mai multe hotărâri ale CJ Constanţa
Constantinescu a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că procurorii DNA Constanţa au extins cercetările în dosarul în care îl anchetează, acuzându-l de abuz în serviciu şi de constituire de grup infracţional organizat, împreună cu alţi şase funcţionari publici din cadrul CJC, transmite corespondentul Mediafax.

"Azi dimineaţă (n.r. - vineri dimineaţă), la ora 10.00, am fost citat împreună cu domnul avocat Mocanu şi cu colegii din Consiliul Judeţean, fiind acuzaţi de constituire de grup infracţional şi abuz în serviciu. DNA face referire la hotărâri de Consiliul Judeţean care vizează împăduriri, perdele forestiere, achiziţia de apartamente pentru medicii aduşi la Spitalul Judeţean Constanţa, finanţări de activităţi culturale şi sportive", a explicat Nicușor Constantinescu.
El consideră că acţiunea DNA reprezintă un abuz deoarece incriminează hotărâri de Consiliu Judeţean, şi nu diverse fapte de corupţie.

"În 2014, în România se fac abuzuri grave ale uneia dintre puterile din stat, Procuratura DNA, împotriva aleşilor locali. DNA nu caută acte de corupţie, ci incriminează aleşii locali pentru hotărâri de Consiliu Judeţean adoptate, care nu au fost atacate de prefect sau de vreun alt cetăţean", a afirmat preşedintele CJ Constanţa.
El a menţionat că toate aceste hotărâri anchetate de către DNA au fost incriminate într-un raport al Curţii de Conturi, multe din concluziile Curţii de Conturi fiind contestate în instanţă.
"Am aflat că s-a extins acest dosar şi că acesta vizează hotărârile de Consiliu Judeţean care au fost regăsite în raportul Curţii de Conturi, este vorba de toate programele Consiliului Judeţean. Pentru o parte din acestea Curtea de Conturi a dispus măsuri administrative şi CJ Constanţa le-a dus la îndeplinire, cu altele suntem în instanţa de contencios-administrativ să ne judecăm. Curtea de Conturi a prelungit până pe data de 30 mai 2014 termenul de ducere la îndeplinire a măsurilor respective", a spus Nicuşor Constantinescu.

El susţine că funcţionarii publici sunt chemaţi la DNA pentru a fi timoraţi şi că aceştia se tem că vor fi hăituiţi de către procurori dacă semnează diverse acte. Constantinescu acuză DNA că răspunde la comandă politică şi că are un buget prea mare comparativ cu eficienţa dosarelor instrumentate de către procurori.
El susţine că în spatele acestor acţiuni se află Traian Băsescu şi crede că nu este normal ca SRI să colaboreze cu DNA pentru cercetarea penală a cetăţenilor români, Serviciul Român de Informaţii având, în opinia preşedintelui CJ Constanţa, un cu totul alt rol.

Constantinescu este urmărit penal şi în alt dosar al DNA, fiind acuzat că "şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)".

Sursa: Mediafax

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri