Au început lucrările la prima parcare etajată din Mamaia. Va fi gratuită în primii ani

Au început lucrările la prima parcare etajată din Mamaia. Va fi gratuită în primii ani(1062)


Primăria Constanța va construi o parcare cu şapte etaje şi aproape 400 de locuri, în centrul stațiunii Mamaia.
"Începem astăzi o altă lucrare de amploare în staţiunea Mamaia. Discutăm despre o parcare supraetajată de P+7, construită cu fonduri europene, în valoare de aproximativ trei milioane de euro. Vor fi realizate aproximaţie 400 de noi locuri de parcare. Durata de execuţie este de 14 luni, în cazul în care nu trece şi iniţiativa legislativă prin care să putem permite şi lucrul pe timpul sezonului. Ca atare, dacă nu trece această iniţiativă legislativă, ea va fi gata undeva în timpul sezonului din anul următor. Dacă trece iniţiativa legislativă, va fi gata în zece luni, ceea ce înseamnă că la anul pe vremea asta avem parcarea ridicată şi funcţională. Parcarea va fi pentru turişti, gratuită. Cel puţin cinci ani este gratuită, după care o să mai vedem, în funcţie de cum evoluează staţiunea", a declarat, astăzi, Radu Mazăre, la inaugurarea lucrărilor, citat de Mediafax.

El a spus că în cazul proiectelor cu fonduri europene se poate lucra doar atunci când îţi permite legea, deşi şi-ar fi dorit să se lucreze non-stop. "Asta e pe fonduri europene, dacă legea nu-şi permite să lucrezi, tu nu ai cum să facturezi, o să vină şi o să spună că tu ai facturat în luna iunie, dar nu aveai voie să lucrezi în luna iunie, pe lege. Dacă mă întrebaţi pe mine, lucrurile trebuie să se mişte, de ce să fac o parcare în doi ani când pot să o fac într-un an, închisă, împrejmuită, nu deranjează pe nimeni", a susţinut primarul Constanţei.

Parcarea va fi realizată în zona Cazino-Albatros, va avea o capacitate de 394 de locuri şi regim de înălţime P+7E+T, fiind prevăzută cu sistem de monitorizare a locurilor libere de parcare prin senzori dispuşi în dreptul intrării şi ieşirii din parcare, cu afişaj pe o tabletă electronică poziţionată deasupra intrării. Circulaţia autoturismelor pe verticală se va face prin intermediul unei rampe drepte cu sens dublu, iar circulaţia pietonală pe verticală se va face pe trei scări amplasate fiecare pe colţurile clădirii şi a două lifturi. Constructorul parcării este firma ABC Val din Constanţa, care a construit și parcarea supraetajată de la spital, prima de acest gen din Constanța.

Mazăre a mai spus că, pe lângă această investiţie, în Mamaia vor mai fi făcute alte 1.400 de locuri de parcare. "În acelaşi timp, în staţiunea Mamaia se mai realizează, odată cu faleza, încă o mie de locuri de parcare pe faleza de promenadă şi lângă, unde este şi banda de biciclete, şi mai începem să lucrăm la încă aproximativ 400 de locuri de parcare în alte diverse zone din staţiunea Mamaia", a menţionat Radu Mazăre.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri