Vizita prințului Charles, semnal pozitiv pentru Delta Dunării

Vizita prințului Charles, semnal pozitiv pentru Delta Dunării(1275)


Turoperatorii tulceni speră că vizita prințului Charles de Wales în Delta Dunării va fi un semnal pozitiv pentru turiștii care ezită să viziteze Rezervația din cauza situației instabile din zona Mării Negre.

'Vizita prințului Charles va fi cu siguranță un semnal extrem de benefic pentru turismul în Delta Dunării, mai ales în contextul acesta. Orice persoană evită să meargă în vacanțe în zone instabile politic sau social', a declarat pentru AGERPRES directorul societății Europolis SA, Victor Iancu.

Acesta a mai spus că, pe lângă schimburile de turiști anulate deja pentru lunile aprilie și mai, există semnale că navele de croazieră care vor ajunge în Deltă vor avea turiști cu până la o treime mai puțini decât în mod normal.

Potrivit lui Iancu, până în prezent, în Portul Tulcea, au acostat patru nave de croazieră fluvială, prima dintre acestea ajungând pe data de 31 martie.

'Ca fapt divers vă pot spune că joi seara, pentru un grup de 50 de turiști din Germania și Austria, care au ajuns în Tulcea cu o navă de croazieră fluvială, a fost închiriată sala Teatrului 'Jean Bart' pentru un spectacol de muzică clasică susținut chiar de turiști', a menționat directorul Victor Iancu.

Luna trecută, directorul societății Europolis SA a anunțat că patru schimburi de pasageri, respectiv 1.000 de turiști, și-au anulat sosirile în Delta Dunării din cauza conflictului din Ucraina.

Anul trecut, Consiliul Județean Tulcea și Ministerul Mediului l-au invitat pe prințul Charles al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Delta Dunării, după ce un jurnalist al postului Travel Channel care a filmat în anul 2012 cea de-a doua serie a filmului documentar 'Wild Carpathia — From the Mountains to the Sea' și-a propus să-l aducă pe prinț în Rezervație.

Cu o suprafață de 580.000 de hectare, respectiv 2,5 % din suprafața României, Delta Dunării ocupă locul 22 între deltele lumii și locul trei în Europa, după Volga și Kuban. Este una dintre cele mai mari zone umede din lume ? ca habitat al păsărilor de apă, dar și cea mai întinsă zonă compactă de stufărișuri. Cu cele 30 de tipuri de ecosisteme și cele aproape 7.400 de specii de floră și faună identificate până în prezent, 38 din acestea fiind noi pentru știință, Delta Dunării constituie, potrivit autorităților, o bancă de gene naturală de o valoare inestimabilă pentru patrimoniul natural universal, fiind a treia zonă din lume în ceea ce privește biodiversitatea după Bariera de Corali, Australia, și Arhipelagul Galapagos (Ecuador). Valoarea universală a Rezervației Biosferei Delta Dunării a fost recunoscută prin includerea în rețeaua internațională a Rezervațiilor Biosferei, în 1990, în cadrul Programului "Omul și Biosfera", lansat de UNESCO.

Sursa: Agerpres

OMD MAMAIA CONSTANTA
SCHIMBă-ți stilul de viață



jooble.org ziare, stiri