Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Cinci concursuri şcolare, organizate de către ISJ Constanţa

Cinci concursuri şcolare, organizate de către ISJ Constanţa(2035)


Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa organizează, în perioada 4 - 5 aprilie (vineri şi sâmbătă) a.c., cinci competiţii şcolare, adresate elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal.

Astfel, mâine, vineri - 4 aprilie a.c, începând cu ora 15.00, 200 de elevi ai claselor V - XII vor participa la concursul judeţean de Recitare poezie, organizat pe două secţiuni: poezie în limba turcă / tătară şi poezie în limba română, care se va desfăşura la Centrul Cultural “Yunus Emre”. Concursul este realizat în parteneriat cu Consulatul General al Republicii Turcia, de la Constanţa, şi Centrul Cultural “Yunus Emre”, din Constanţa.

De asemenea, tot vineri - 4 aprilie, începând cu ora 12.00, elevi ai claselor IX - XII vor participa la etapa judeţeană a Concursului Naţional „Cultură şi civilizaţie în România”, care se va desfăşura la Liceul Teoretic „Decebal”, din Constanţa.

Poimâine, sâmbătă - 5 aprilie a.c., începând cu ora 10.00, la Colegiul Naţional de Arte ”Regina Maria”, din Constanţa, se va desfăşura etapa judeţeană a Sesiunii de Comunicări Ştiintifice, la disciplina Chimie. În competiţie vor intra 10 lucrări, aparţinând elevilor de liceu.

Tot sâmbătă – 5 aprilie, începând cu ora 10.00, la Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin”, din Constanţa, se va desfăşura concursul judeţean de Geografie, „Pământul- Planeta Vieţii”, etapa a II-a, pentru licee tehnologice şi licee industriale, la care vor participa elevi ai claselor IX - XII. Competiţia constă în trei probe: proba scrisă de cultură generală, proba de artă fotografică „Frumuseţiile Dobrogei prin ochii copiilor” şi proba de “power point” / film „Arii protejate în Dobrogea”. Accesul în săli se va face începând cu ora 09.00 până la ora 09.30.
Eventualele contestaţii se vor depune luni - 7 aprilie, în intervalul orar 10.00 - 12.00, la secretariatul Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin”, din Constanţa.

În ceea ce priveşte competiţiile sportive, sâmbătă, începând cu ora 9:00, 40 de elevi de nivel liceal vor participa la etapa judeţeană a campionatului şcolar de tenis de masă, care se va desfăşura în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv (LPS) „Nicolae Rotaru”, din Constanţa.
Întrecerile se desfăşoară în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar.

Rezultatele vor fi publicate sâmbătă - 5 aprilie, la unităţile de învăţământ unde au fost susţinute competiţiile şcolare, precum şi pe site-ul (www.isjcta.ro), la secţiunea Concursuri şi Olimpiade Şcolare.
 

Taguri: ISJ, Constanta, scolari, concursuri, geografie, tenisdemasa, Poezie, LPSConstanta, LPS, CCZunus, Emre, ZunusEmre, ConsulatulGeneralalTurciei, Constanta,
Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri