Portul Constanţa Sud - Agigea: Contrafaceri şi contrabandă, dinspre China

Portul Constanţa Sud - Agigea: Contrafaceri şi contrabandă, dinspre China(1525)


Ieri, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control, împreună cu lucrători vamali, descoperind într-un container, sosit în P.T.F. Constanţa Sud – Agigea, din China, 400 umbrele pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, şi 560 corturi textile, nedeclarate, cu o valoare totală de aproximativ 64.000 lei.

Astfel, în data de 31.03.2014, ora 15.30, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud - Agigea, controlul unui container, sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.

În urma controlului au fost descoperite 400 umbrele pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 8.000 lei (dacă ar fi originale) şi 560 corturi textile, nedeclarate, cu o valoare totală de aproximativ 64.000 lei.
Marfa care purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute, ca şi cea nedeclarată, au fost ridicate, în vederea confiscării, de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean chinez, în vârstă de 41 de ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale, faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 

Taguri: Container, China, umbrele, corturi, marfanedeclarata, ConstantaSud-Agigea, PTF, GardadeCoasta, Legea84/1998, Legea86/2006,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri