Ministrul Turismului a vizitat staţiunile din sudul litoralului

Ministrul Turismului a vizitat staţiunile din sudul litoralului(1459)


Ministrul Turismului, Maria Grapini, s-a aflat, marţi, într-o vizită în municipiul Mangalia pentru a inspecta, alături de primarul Cristian Radu, lucrările de pregătire a sezonului estival, desfăşurate în staţiuni. Cu această ocazie, a avut o întrevedere cu reprezentanţii administraţiei locale şi operatori din turism.

Au fost abordate mai multe teme de interes pentru sudul litoralului, respectiv deblocarea proiectelor de infrastructură, reamenajarea şi modernizarea falezelor, atragerea de sprijin guvernamental pentru proiecte de promovare a zonei, valorificarea turistică a  lacurilor din Mangalia şi staţiuni, precum şi rezolvarea, prin lege, a situaţiei unităţilor hoteliere abandonate, din staţiuni. Pe durata inspecţiei în staţiuni, ministrul turismului s-a arătat nemulţumită de aspectul clădirilor abandonate  şi a dat asigurări că va ridica această problemă la nivelul Guvenului pentru găsirea unor soluţii de repunere a respectivelor locaţii în circuitul turistic.

De asemenea, Maria Grapini doreşte deblocarea proiectelor privind infrastructura turistică din staţiuni şi Mangalia. O prioritate pentru practicarea unui turism de calitate este şi reamenajarea şi modernizarea falezelor din Mangalia şi staţiuni, precum şi stoparea erodării plajelor, a precizat ministrul turismului. În acest sens, Maria Grapini va avea o întâlnire cu reprezentanţi ai Ministerului Mediului, în vederea găsirii de soluţii care să contribuie la stoparea acestui fenomen.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri