Stadionul “Farul”: Peste 200 de jandarmi mobilizaţi pentru meciul „Viitorul”-„Rapid”(1705)


Aşa cum am informat, deja, meciul de fotbal dintre echipele „Viitorul” Constanţa şi „Rapid” Bucureşti, care se va disputa în această seară (de sâmbătă, 20 aprilie), începând cu orele 21.30, pe stadionul constănţean „Farul”, în cadrul etapei din Liga 1 (primul eşalon al campionatului naţional), a fost clasificat, de către forţele de ordine responsabile cu securitatea şi liniştea participanţilor (jucători, staff-uri şi personal tehnice, public spectator), dar şi ale tuturor celorlaltor cetăţeni din arealul desfăşurării evenimentului sportiv, a fost clasificat ca fiind „cu grad ridicat de risc”!


Ca urmare a acestei încadrări, astăzi vă putem înforma în legătură cu măsurile speciale, „excepţionale”(cum le-a numit comandantul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” din Constanţa, colonelul Mircea Seceleanu), pe care autorităţile le-au luat pentru această partidă, cu accent pe supravegherea membrilor galeriei giuleştene. Suporterii „ultras” rapidişti anunţaseră deja că vor protesta, şi cu această ocazie, împotriva deciziilor, pe care le consideră nedrepte faţă de clubul lor favorit, luate de Federaţia Română de Fotbal (FRF)şi Liga Profesionistă de Fotbal (LPF).
La meciul de diseară, vor fi prezenţi peste 100 de jandarmi, din cadrul GJMC „Tomis”, echipaţi cu dotările specifice încdrării de „risc ridicat”! Aceşti militari vor însoţi permanent grupurile de fan(atic)i rapidişti, pe tot parcursul şederii lor în oraşul nostru, în afara şi în interiorul arenei sportive. Alţi 100 de jandarmi îi preiau, de la intrarea pe teritoriul judeţului Constanţa, pe aceşti împrevizibili suporteri, escortându-i până la destinaţie. Acelaşi lucru se va întâmpla şi la plecarea galeriei feroviare.


De asemenea, şi Poliţia, Judeţeană şi din localităţile pe unde vor trece bucureştenii (în primul rând cea din Municipiul Constanţa, desigur), se va afla în stare de alertă, în zonele de risc. La fel şi serviciile de intervenţie medicală de urgenţă.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri