Doi pescari rătăciţi pe mare, din cauza ceţii, salvaţi de Garda de Coastă

Doi pescari rătăciţi pe mare, din cauza ceţii, salvaţi de Garda de Coastă(1669)


În această noapte, Poliţiştii de Frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost solicitaţi să intervină pe Marea Neagră, la aproximativ 2 mile marine travers de localitatea Sfântu Gheorghe, din judeţul Tulcea, pentru recuperarea a doi pescari, care se rătăciseră din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (ceaţă densă).

În jurul orei 01.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost solicitaţi telefonic de un reprezentant al I.S.U. Tulcea, pentru a interveni pe Marea Neagră, în vederea recuperării a două persoane de sex masculin aflate într-o barcă pescărească, care anunţaseră prin S.N.U.A.U. 112 că, din cauza ceţii dense, nu se mai pot orienta pentru a reveni la mal.

Imediat, o ambarcaţiune rapidă model „Shaldag”, din cadrul Grupului de Nave Sulina, a pornit în misiunea de salvare, reuşind să identifice barca, la aproximativ 2 mile marine travers de canalul Sfântu Gheorghe.

Cei doi bărbaţi, cu vârste de 37, respectiv 56 ani, domiciliaţi în localitatea Sfântu Gheorghe, au fost preluaţi de ambarcaţiunea Gărzii de Coastă şi transportaţi, în siguranţă, în portul Sulina.
Cele două persoane nu au necesitat asistenţă medicală.

Acţiunea de salvare şi căutare pe mare a fost coordonată de poliţişti de frontieră din cadrul S.C.O.M.A.R.
 

Taguri: SNUAU, pescari, rataciti, ceata, Sulina, SfantuGheorghe, ISU, 112, GardadeCoasta, PolitiadeFrontiera, GNSulina, GrupuldeNave, PortulSulina, Canal,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri