Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Culmea liberalismului: PNL Constanța susține măsurile de protecție socială(1198)Filiala Constanța a Partidului Național Liberal a precizat astăzi, printr-un comunicat de presă, că susține proiectele desfășurate în prezent de Ministerul Muncii privind ajutorarea persoanelor asistate social, precum și cele privind sprijinirea tinerilor și a celor care lucrează în străinătate.
”Astfel, Ministerul Muncii are în lucru un pachet de măsuri pentru persoanele care primesc venit minim garantat și alocația de sprijin pentru familie. Acest pachet urmează să intre în vigoare în luna iulie și presupune majorarea ajutorului acordat. Ministerul Muncii anticipează deja măsuri pentru calcularea unui ajutorul suplimentar pentru încălzire, stabilit în funcție de grupa de venituri și în funcție de datele care vor veni de la ministerul de resort referitoare la valoarea creșterii prețului la energie”, se arată în comunicat.
Liberalii spun că Ministerul Muncii este preocupat și de protejarea românilor care lucrează în țările Uniunii Europene. Aceasta presupune elaborarea unor proiecte și protocoale de colaborare, în așa fel încât românii să fie protejați și pe teritoriul acestor state. În acest sens, sunt deja încheiate protocoale cu țări precum Cipru sau Italia. De exemplu, dacă se întâmplă ca o persoană care lucrează în Italia să nu fie angajată în aceleași condiții cu o altă persoană din Italia, ea trebuie să fie protejată, prin cooperarea Inspecției Muncii din România cu Inspecția Muncii din Italia.
”Nu în ultimul rând, integrarea tinerilor este un alt domeniu reglementat de Ministerul Muncii. În acest domeniu, legislația românească trebuie aliniată celei europene. Ministerul dorește introducerea unor Garanții pentru tineri, asigurarea ca orice tânăr să primească, în termen de trei luni de la încheierea studiilor, o ofertă de muncă sau posibilitatea de continuare a perfecționării profesionale”, susține PNL Constanța, conform sursei citate.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri