De ce l-au reținut procurorii DNA pe șeful RAJDP Constanța

De ce l-au reținut procurorii DNA pe șeful RAJDP Constanța(1401)


Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA a anunțat de ce procurorii secţiei de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului GÂMBUŢEANU ADRIAN GEORGE, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP Constanţa). În sarcina acestuia s-a reţinut infracțiunea de complicitate la 3 infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Din ordonanța de reţinere întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora :

În perioada 2011 – 2013, Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, şi Gâmbuţeanu Adrian George, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, au refuzat în mod repetat să pună la dispoziţia auditorilor Curţii de Conturi documentele şi informaţiile solicitate, împiedicând astfel efectuarea a 3 controale incluse în programul de activitate al acestei instituții.
În această modalitate, a fost tulburată grav activitatea Curţii de Conturi care s-a aflat în imposibilitatea de a-şi îndeplini principala atribuţie, respectiv verificarea modului în care au fost utilizate resursele financiare publice.
Totodată, a fost creat un folos necuvenit Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, constând în faptul că activitatea sa a fost sustrasă verificării, în condiţiile în care fondurile de care a beneficiat RAJDP Constanţa din resursele publice în perioada supusă controlului au fost de peste 200 de milioane lei. Mai mult, există date că din aceste sume au fost efectuate plăţi nelegale, aspecte care impuneau lămuriri prin efectuarea controlului și care fac obiectul unui alt dosar penal aflat pe rolul DNA.
Inculpatului Gâmbuţeanu Adrian George i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat astăzi, 20 martie 2014, la Tribunalul Bucureşti, în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.


În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI și Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri