Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
S-a încheiat mitingul portuarilor, împotriva preluării controlului APMC de către Primăria lui Mazăre

S-a încheiat mitingul portuarilor, împotriva preluării controlului APMC de către Primăria lui Mazăre(2051)


Aproximativ 600 de lucrători portuari au participat, astăzi (miercuri – 19 martie), la Bucureşti, un miting de protest, care a avut loc în fața Ministerului Transporturilor, între orele 12.00 – 13.30. Oamenii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de intenţia de trecere a Portului Constanţa la administraţia locală (Primărie, condusă de către Radu Ştefan Mazăre), prin asigurarea deţinerii pachetului majoritar de acţiuni de la Compania Naţională “Administraţia Porturilor Maritime Constanţa” SA (CN APMC SA).


Protestatarii sunt lucrători afiliați la Federația Națională a Sindicatelor Portuare (FNSP) Constanţa, membră a Blocului Național Sindical (BNS), confederaţie sindicală care a sprijinit, de altfel, protestul portuarilor, prin prezenţa, la mitingul de astăzi, şi a unor sindicalişti din alte ramuri economice.

FNSPC și BNS reproșează actualului Guvern al României politica incoerentă, în domeniul portuar, solicită să se renunțe la planurile de scoatere a Autorității Portuare de sub autoritatea Guvernului, pentru a fi trecută în subordinea autorităților locale, și cer corectarea legislației muncii, în regim de urgență.

Ce este FNSP

Federaţia Naţionala a Sindicatelor Portuare, fondată în anul 1990, este o organizaţie sindicală, de tip federativ, care reuneşte 26 de sindicate ale lucrătorilor din (TOATE) porturile comerciale româneşti şi din serviciile conexe acestora.
Federaţia a luat fiinţă în iulie 1990, cu ocazia Conferintei Naţionale Constitutive, la care au participat reprezentanţi ai 9 sindicate portuare , înfiinţate democratic, în portul Constanţa, după decembrie 1989.
FNSP este membră a Blocului National Sindical (BNS) şi a Convenţiei Sindicale Naţionale a Transportatorilor din România (CSNTR).
De asemenea, este membră, cu drepturi depline, a ITF – INTERNATIONAL TRANSPORT WORKERS’ FEDERATION şi a ETF – EUROPEAN TRANSPORT WORKERS’ FEDERATION.
 

Taguri: FNSP, FNSPR, FNSPConstanta, portuari, lucratoriportuari, miting, MinisterulTransporturilor, BNS, BloculNationalSindical, ITF, ETF, CSNTR, APMC, AdministratiaPortului,
Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri