FAIR-PLAY EXEMPLAR, LA SIMONA HALEP, după semifinala pierdută la Indian Wells:

FAIR-PLAY EXEMPLAR, LA SIMONA HALEP, după semifinala pierdută la Indian Wells: "Adversara a fost mai bună, astăzi!"...(2166)


În noaptea trecută , foarte târziu ( 03.30, după ora României!...), am urmărit, în direct, pe canalul de televiziune “Dolce – Sport 1”, cum compatrioata şi… concitadina noastră!, CONSTĂNŢEANCA SIMONA HALEP nu a reuşit să obţină o a treia victorie consecutivă (ultima, în februarie a.c., în semifinale la Doha, capitala emiratului Quatar, turneu câştigat, de altfel, de Halep!), în disputele cu poloneza Agnieszka Radwanska, ratând astfel şi prezenţa în finala californiană, de la Indian Wells (SUA), în turneul “BNP / Banque Nationalle de Paris – Paribas Open”, din categoria imediat inferioară celor patru de “Grand Slam”)adică al “Internaţionalelor” Australiei – Melbourne, Franţei – Roland Garros / Paris, Angliei - Wimbledon / Londra şi Statelor Unite ale Americii – Flushing Meadows, statul New Jersey, fost, până prin anii ’70, la Forest Hills, statul New York, unde a cdâştigat, ŞI la simplu, ILIE NĂSTASE!)
Numărul 3 WTA (şi a doua favorită a turneului!), valoroasa Radwanska (care, aseară, să recunoaştem, a fost, în mod evident, mai bună!...) s-a impus, în semifinala de la Indian Wells, în (doar) două seturi: 6-3, 6-4, care au durat 85 de minute (scorul întâlnirilor directe devenind 4 – 2 pentru reprezentanta Poloniei…)

 

“Cheia” meciului: serii de câte patru “game” – uri consecutive, adjudicate de către adversara Simonei!...

 

Simona a început foarte slab meciul, cedând patru game - uri consecutive. În ciuda eforturilor făcute de româncă, care a început să joace extrem de agresiv, cu dese urcări la fileu şi a fost, în mod constant, foarte ofensivă, Radwanska şi-a ţinut, remarcabil, trebuie să recunoaştem, nervii în frâu şi i-a refuzat româncei primul set.

Halep a părut că îşi revine în partea a doua a partidei, conducând cu 3-1, însă “Aga”, cum este alintată, de către compatrioţii săi, poloneza, şi-a adjudecat, din nou, nu mai puţin de… patru game - uri consecutive, exact ca în primul set!

 

DECLARAŢIE PLINĂ DE FAIR-PLAY A SIMONEI, IMEDIAT DUPĂ PARTIDĂ: “Adversara mea a fost mai bună, astăzi!”…

 

Imediat după partidă, Simona Halep a recunoscut (aşa cum consemnează şi site – urile oficiale ale turneului şi al WTA) că adeversara sa a meritat Victoria.

Constănţeanca a declarat: “ A fost un meci dur. Ea (poloneza Agnieska Radwanska – N. Red.) a jucat cu adevărat bine. A meritat să câştige, astăzi.Fiecare minge a băgat-o în teren şi a trebuit să alerg foarte mult. Cred că am intrat puţin cam timid în meci. Nu am început gata de confruntare. Dar ea este o mare jucătoare. Întotdeauna este greu să joci împotriva ei. Am încercat să-mi găsesc jocul adecvat. L-am găsit, dar a fost prea târziu, în primul set. A FOST MAI BUNĂ DECÂT MINE, ASTĂZI!”
(“It was a tough match. She played really well. She deserved to win today. Every ball was in for her and I had to run a lot. I think I started the match a bit too soft. I was not ready to play. But she is a great player. It's always difficult always to play against her. I wanted to find my way to play. I did, but it was too late, in first set. She was better than me today.”)

Ca de obicei, Simona se arată, în declaraţii: cerebrală, realistă, modestă şi corectă. Într-un cuvânt: (de un desăvârşit) FAIR-PLAY!

 

De luni, este oficial: constănţeanca Simona Halep este NUMĂRUL CINCI MONDIAL, în tenisul feminin!

 

Oricum, cel mai important lucru, pentru Simona şi pentru noi, suporterii săi, este faptul că, începînd de luni (pentru că la debutul fiecărei săptămâni devin oficiale modificările din săptămâna precedentă!), HALEP (LA DOAR 22 DE ANI!), ESTE NUMĂRUL 5 WTA (!), cu o zestre de 4.775 de puncte, cea mai mare performanţă din istoria tenisului feminin din România.
Jucătoarea din Constanţa a obţinut, pentru accederea în semifinalele turneului “Premium” de la Indian Wells, 390 puncte WTA şi un cec de 225.000 de dolari SUA! (Oricum, ca un alt record: a fost primul jucător de tenis de câmp din România, femeie ori bărbat, care a jucat un meci pentru un premiu atât de mare: cei 500.000 USD, pe care i-ar fi câştigat dacă o învingea pe Radwanska şi ajungea, astfel, în finală, ca să nu mai vorbim despre premiul pentru câştigătoarea turneului, acesta fiind de nu mai puţin de… un million de dolari!)

Intrată în turneu de pe locul 7 WTA (care egala cea mai bună poziţie deţinută, vreodată, de o româncă: Irina Spîrlea, în anii ’90!), Simona Halep şi-a asigurat locul 6, imediat după victoria din „şaisprezecimi”, cu cehoaica Lucie Safarova, iar după cea din „optimi”, cu tenismena canadiancă Eugenie Bouchard, românca a câştigat duelul de la distanţă cu sârboaica Jelena Jankovic (sportiva cu care se duela pentru o poziţie în TOP 5), care a fost învinsă în “sferturi”, chiar de către… adversara de aseară a Simonei, adică poloneza Radwanska!

De notat ar fi, aşa cum am mai scris, deja, faptul că şi dacă ar fi câştigat turneul de la Indian Wells (aşa cum speram cu toţii, până aseară, şi cum îi stă, de fapt, în puteri, fiind într-o bună formă sportivă, din punct de vedere fizic, tehnic şi, nu în ultimul rând:… mental – volitiv!), Simona nu putea să acceadă, imediat, mai sus de a cincea poziţie în clasamentul WTA, dat fiind faptul că diferenţa de puncte faţă de ocupanta locului 4 este mult prea mare!...

Dar dacă ne gândim că abia după turneul câştigat la Doha, acum nici o lună, Halep a intrat, pentru întâia oară!, în Top 10 WTA, ascensiunea sa poate fi considerată miraculos de rapidă (beneficiind, ce e drept, şi de rezultatele mai slabe, în turneul californian, ale concurentelor directe din clasament: eliminarea nemţoaicei Angelique Kerber – care era pe 7 WTA - încă din turul doi şi, în sferturi de finală, a lui Jankovic).

Pe lîngă recordul de clasare al unei jucătoare din România, în clasamentul WTA (vechiul record: Irina Spirlea, locul 7), Simona Halep a mai reuşit şi performanţa de a fi a doua româncă din istorie, după aceeaşi Irina Spîrlea (în anii ’90, ai secolului trecut), care ajunge în semifinalele prestigiosului turneu de la Indian Wells (California, SUA), finanţat de către… colosul financiar francez „BNP Paribas”!


CA O CONCLUZIE, ESTE DE SUBLINIAT CĂ, DE FAPT, ESTE CEA MAI BUNĂ PERFORMANŢĂ, DE PÂNĂ ACUM, A SIMONEI HALEP!, PREZENŢA ÎN ACEASTĂ SEMIFINALĂ FIIND… PESTE CÂŞTIGAREA CELUI MAI VALOROS (CA ŞI COTAŢIE W.T.A.) TURNEU AL CONSTĂNŢENCEI (CEL DE LA DOHA, ÎN QUATAR, ÎN FEBRUARIE A. C.)!
 

Taguri: SimonaHalep, Halep, WTA, IndianWells, California, SUA, CaseyDellaqua, Wimbledon, RolandGarros, Melbourne, FlushingMeadows, tenis, JelenaJancovic, AgnieskaRadwanska, Radwanska, VirginiaRuzici, Ruzici, IrinaSpirlea, Spirlea, RolandGarros, BNPParibas, BNP, P,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri