Directori din Primăria și Consiliul Județean Constanța, condamnați DEFINITIV la închisoare(1365)


Trei foști și actuali directori din Primăria Constanța și Consiliul Județean au fost condamnați definitiv la închisoare, în urma unei acnhete instrumentate de DNA.

Este vorba despre Constantin Babuş, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat, Ionel Pilat, directorul Direcţiei de Servicii Publice, şi Marius Tărcatu, director economic la Consiliul Judeţean Constanţa, au fost condamnaţi definitiv la închisoare de Înalta Curte de Casație și Justiție. Ionel Pilat a luat la trei ani de închisoare, Constantin Babuş a luat doi ani şi zece luni de închisoare, în timp Marius Tărcatu s-a ales cu doi ani şi şase luni de închisoare.

Din fericire pentru ei, este vorba despre pedepse cu suspendare.

Potrivit rechizitoriului, cei trei au fost trimişi în judecată, prin rechizitoriul nr. 106/P/2006 din 19 decembrie 2005 al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie. Conform organelor de anchetă, „inculpatul Babuş Constantin, în toamna anului 2002, i-a pretins lui Burcin Dumitru suma de 20.000 de dolari, pe care a primit-o în anul 2004, prin intermediul lui Tărcatu Marius, pentru a-i facilita cumpărarea unui teren, iar inculpatul Pilat Cornel l-a constrâns pe Burcin Dumitru pentru a-i vinde un spaţiu comercial la un preţ derizoriu.
 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri