Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Dănuț Culețu: „Domnul Mazăre se comportă ca un stăpân al intereselor locale şi, mai nou, ca un proprietar al unui obiectiv de interes naţional”

Dănuț Culețu: „Domnul Mazăre se comportă ca un stăpân al intereselor locale şi, mai nou, ca un proprietar al unui obiectiv de interes naţional”(1514)


Deputatul de Constanța al Forței Civice, Dănuț Culețu, a susținut o declarație politică în Parlament, referitoare la preluarea controlului portului Constanța de către administrația locală. Puteți citi mai jos conținutul ei.


În urmă cu un an expuneam succint, tot de la tribuna Parlamentului, mizele intenţiei Primăriei Constanţa de a prelua controlul Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Constanţa”. Deşi domnul ministru Dragnea şi Guvernul Ponta II au înţeles importanţa acestui obiectiv strategic, neincluzându-l în lista celor supuse descentralizării, domnul Mazăre nu se lasă şi mizează pe sprijinul domnului ministru Şova.

Fac un apel pe această cale şi îi cer noului ministru al transporturilor să nu cedeze în faţa presiunilor politice. Domnul Mazăre se comportă ca un stăpân al intereselor locale şi, mai nou, ca un proprietar al unui obiectiv de interes naţional.

Noul argument fundamental al domnului primar este legat de sumele ce pot fi obţinute din profitul Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Constanţa” şi folosite pentru diminuarea preţului gigacaloriei la care municipiul Constanţa deţine statutul de campion.

Falsul argument nu poate fi luat în considerare din două puncte de vedere. În primul rând, profitul portului trebuie reinvestit pentru a putea asigura competitivitatea acestuia. În al doilea rând, reducerea preţului gigacaloriei poate avea loc prin eforturi proprii ale administraţiei publice locale.

Am sperat că acest subiect al preluării Portului Constanţa este definitiv închis. Şi am făcut acest lucru, nu numai în calitate de constănţean sau deputat, ci în calitate de cetăţean al acestei ţări. Dar se pare că mizele sunt mai presus de orice logică, lege sau interes naţional.

Sunt un susţinător al descentralizării bine făcute, sunt alături de cetăţenii municipiului Constanţa, dar Portul Constanţa deţine toate atributele necesare pentru a fi sub administraţia Ministerului Transporturilor şi trebuie să rămână la autoritatea administraţiei publice centrale.

Vă rog, stimaţi colegi, să analizaţi lucrurile cu maximă seriozitate. Portul Constanţa nu trebuie să aibă culoare politică şi nici nu trebuie băgat în buzunar de către cineva. Portul Constanţa este obiectiv strategic european, iar el trebuie să contribuie la prosperitatea tuturor românilor.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri