Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Sezonul estival se va deschide la Neptun cu “International Crazy Salsa Fest” (1 – 5 mai)

Sezonul estival se va deschide la Neptun cu “International Crazy Salsa Fest” (1 – 5 mai)(1877)


Festivalul Internaţional Crazy Salsa Fest, inclus în calendarul internaţional al festivalurilor de salsa, se va desfăşura anul acesta în perioada 1 - 5 mai, la Neptun. Organizat de Clubul Sportiv "Noua Generaţie", condus de prof. Ciprian Broască, cea de-a V-a ediţie a festivalului va aduce un element de noutate menit a atrage cât mai mulţi turişti în zona Mangaliei.

În acest sens, o caravană însoţită de dansatori latino vor anunţa marea petrecere salsa. Evenimentul îşi propune ca timp de 4 zile şi 3 nopţi să suscite interesul tuturor celor pasionaţi de muzica şi dansurile latino-americane şi nu numai. În cadrul manifestării, vor fi organizate seminarii cu instructori şi antrenori de dans renumiţi, atât din ţară, cât şi din străinătate.

La fiecare seminar de dans se va dezbate câte o coregrafie specifică, astfel încât la sfârşitul cursurilor de dans participanţii să aibă cunoştinţele necesare pentru a putea concura. Organizatorii au pregătit pentru această ediţie mai multe surprize. Una dintre acestea se referă la organizarea "Cupei Consiliului Internaţional de Dans”, deoarece Clubul Sportiv "Noua Generaţie" este membru C.I.D.

Începând cu anul 2010, când s-au pus bazele acestui festival cu caracter internaţional, an de an evenimentul a crescut valoric, impunându-se în viaţa cultural-artistică a municipiului Mangalia şi a ţării, prin show-urile, workshop-urile susţinute de artişti naţionali şi internaţionali. Participarea la festival se va face pe bază de invitaţii primite din partea organizatorilor, în urma selecţiei ofertelor venite de la şcoli de dans din întreaga lume.

De-a lungul timpului, au fost invitaţi artişti şi campioni de salsa, bachata şi alte stiluri de dans din Franţa, Italia, Turcia, Grecia, Bulgaria, Cuba, etc. Alături de artiştii internationali, pe scena festivalului evoluează de fiecare dată artişti şi şcoli de dans din ţară, frumuseţea dansului latino fiind apreciată la adevărata sa valoare. Şi anul acesta, stilurile de dans promovate sunt: salsa, bachata, cha cha, rumba, rueda de cazino, merengue, mambo, dar şi dansul tradiţional românesc. Astfel, prin dans şi reprezentaţii de artă a dansului, festivalul promovează frumuseţea, unicitatea fiecărei naţiuni, în contextul globalizării şi al păstrării identităţii socio-culturale.
 

Taguri: Salsa, Neptun, NouaGeneratie, InternationalCrazySalsaFest, CrazySalsaFest, SalsaFest, CiprianBroasca,
Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri