Timpuri Noi cântă pentru copiii cu autism

Timpuri Noi cântă pentru copiii cu autism(1589)


Duminică, 16 martie, Trupa Timpuri Noi concertează pe scena Clubului Doors, pentru a doua oră în Campania Music for Autism.

Proiectul “Music for Autism” a debutat în octombrie 2012, scopul acestei campanii este de a aduce la cunoştiinţă provocările întâlnite zilnic de copii cu dizabilităţi împreună cu familiile lor. În acelaşi timp, se doreşte sensibilizarea opiniei publice, conştientizarea şi informarea adolescenţilor despre aspectele acestor tulburări, în ideea de a înţelege că o persoană cu autism sau cu orice dizabilitate se confruntă în viaţă cu probleme legate de comunicare şi interacţiune socială, izolare şi marginalizare.

Constănţenii şi nu numai, au putut sprijini copiii cu dizabilităţi prin participarea la evenimentele organizate în Club Doors. Incasările din vânzarea biletelor pentru aceste evenimente s-au constituit în donaţii pentru aceştia.
Prima ediţie a campaniei “Music for Autism” s-a desfăşurat în perioada octombrie 2012 - mai 2013 şi s-a bucurat de un success neaşteptat, datorat numărului mare de artişti deschişi către această colaborare şi publicului extrem de receptiv. Astfel, copiii autişti din Constanţa au fost sprijiniti de: White Nights Band, Timpuri Noi, Florin Chilian, Viţa de Vie, White Walls, Desant si Ada Milea, Berti Barbera, etc.

Deoarece Campania “Music for Autism” s-a dovedit a fi de success în prima ediţie, organizatorii au decis să continue acest proiect cu scopul de a implementa noi programe pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale, extinzând aceasta campanie asupra copiilor cu diverse dizabilităţi din Constanţa.

Fondurile strânse în urma acestei noi etape a proiectului “Music for Autism” va ajuta la realizarea unui mini-laborator de cofetărie-patiserie pentru integrarea socio-profesională a tinerilor cu dizabilităţi din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Albatros” Constanţa. De asemenea, o parte din fondurile adunate vor fi donate Asociaţiei Hipoterapia.
Preţul unui bilet este de 25 de lei. Rezervări se pot face la 0763 66 16 22 sau pe www.doorsclub.ro/rezervări
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri