Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Bodu, scrisoare deschisă adresată lui Ponta: ”Porturile nu pot fi transformate în SRL-uri”(1275)


Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu, constănțean de origine, a adresat astăzi o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, care are ca temă portul Constanța. Scrisoarea a fost publicată pe pagina sa de Facebook. Iată conținutul ei:


”Apelez la acest mod de a mă adresa Dvs. în încercarea de a vă convinge să nu transferați Portul Constanța către primăria municipiului. Atât pentru că, în mod tradițional (cu câteva excepții ce țin de istoria unor orașe), porturile sunt administrate la nivel central, cât și pentru faptul că Radu Mazăre este ultima persoană care să primească pe mână o administrație portuară. Porturile sunt, în orice țară din lume, entități de interes public ce nu pot fi transformate în SRL-uri deoarece acest lucru ar duce la distrugerea comunității portuare (armatori, navlositori, operatori) și la migrarea operațiunilor către alte porturi care respectă principiile de administrare ce nu trebuie să aibă la bază decât atragerea unui volum de operațiuni cât mai mare.

Odată ajuns pe mâna lui Mazăre, acesta va pune taxe pe fiecare operațiune portuară și/sau pe fiecare partener portuar după modelul binecunoscut al barierei de intrare în stațiunea Mamaia, o mizerie unicat în lume. De asemenea, va elimina actualii parteneri portuari impunându-și propriile firme, după modelul patentat la primărie. Poate că pe asistații sociali din Constanța nu îi intersează acest lucru, mai ales că, dintr-un avânt de populism maxim, primarul a promis că din profiturile portului... va subvenționa gigacaloria locuitorilor.

Domnule Prim-Ministru, cred că sunteți conștient că o reducere de operațiuni în principala poartă de acces maritimă ne va afecta importurile și exporturile, va frâna dezvoltarea României iar captivitatea față de un grup se va extinde de la unul din cele mai frumoase orașe la întreaga țară. Cum acest lucru nu mai ține de calcule politice sau electorale ci de siguranța națională, Apelez la responsabilitatea Dvs. pentru a nu da curs solicitărilor asidue ale primarului-barieră.”
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri