HANDBAL masculin: HCM Constanţa joacă finala Cupei

HANDBAL masculin: HCM Constanţa joacă finala Cupei(2378)


Ieri seară, în Sala “Olimpia”, din Ploieşti, câștigătoarea trofeului la ultimele trei ediții ale Cupei României la handbal masculin, Handbal Club Municipal Constanţa a avut parte de o prima repriză foarte dificilă contra revelației acestui sezon, Handbal Club Vaslui, în semifinalele competiţiei.
Echipa de ligă secundă (!), din Vaslui, a încercat să o surprindă pe campioana ţării, conducând cu… 9-5! Criciotoiu a egalat, 9 – 9, abia în minutul 17, însă tânărul vasluian Moldovan a ieşit la rampă, alături de veteranul Iacob, și HCM a avut nevoie de un adevărat tur de forţă, la finalul primei reprize, când şi faulturile vasluienilor (sancţionate cu eliminări şi lovituri de la 7 metri, le-au permis constănţenilor să facă diferența, în superioritate numerică, terminând prima jumătate a partied în avantaj: 16 - 14.
HCM Constanța a tranșat, după pauză, disputa cu echipa fostului “tricolor” Leonard Bibirig, cea mai frumoasă surpriză a ediției din acest an a Cupei. Portarul Stănescu a fost imbatabil, reușind nu mai puţin de 20 de parade și, de la 24 - 16 în minutul 40, totul a curs spre un succes clar al campionilor. Stavrositu a dat pata de culoare, cu o execuție de efect la 7 metri, smulgându-i un zâmbet perfecționistului Sundovski. 34 - 26 a fost scorul la finalul meciului.

 

Deseară, de la 18.30, finala cu „Ştiinţa” Bacău, pentru al şaselea trofeu (din nouă finale) al HCM – ului!!

 

În cealaltă semifinală, “Ştiinţa” Bacău, principala rivală din ultimele ediţii a HCM – ului, “ au câștigat la scor, 31 - 21, meciul cu CSM București.
HCM Constanța și “Știința” Bacău au disputat și precedentele două finale, de fiecare dată constănţenii având câștig de cauză.
Meciul pentru trofeul ediției 2014 a Cupei României la handbal masculin se va disputa astăzi, duminică – 9 martie, de la ora 18.30, în aceeaşi Sală “Olimpia”, din Ploiești.
De menţionat că HCM Constanţa, campioana ţării, joacă a 9 - a finală a sa, de Cupă a României(a… 5 – ea consecutivă!), cucerind, până acum şi 5 trofee (în anii: 2005, 2006, 2011, 2012 şi 2013)!

Taguri: HZCMConstanta, HCM, StiintaBacau, Stiinta, HCVaslui, Vaslui, Bacau, Constanta, Handbal, Ploiesti, SalaOlimpia, Olimpia, Stavrositu, Stanescu, RudiStanescu, Criciotoiu, Iacob, Moldovan,
OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri