Primarii liberali, pro și contra ruperii USL, dar încurajați de Crin Antonescu

Primarii liberali, pro și contra ruperii USL, dar încurajați de Crin Antonescu(1326)


Liderul PNL, Crin Antonescu, a început un turneu prin țară pentru a lua pulsul organizațiilor partidului după ruperea USL. Și, după cum chiar el a declarat, a început, vineri, cu organizația de la Constanța, deoarece în urmă cu 24 de ani a primit botezul intrării în PNL. Crin Antonescu a fost primit cu entuziasm de primarii liberali din județ, care l-au asigurat că vor lupta până la capăt pentru a susține candidatura sa la prezidențiale, chiar dacă sunt conștienți că va fi o luptă grea pe scena politică. La rândul lui, Crin Antonescu i-a încurajat să nu se lase doborâți de situația politică actuală deoarece are încredere în ei că vor reuși să facă ceea ce este mai bun pentru localitățile pe care le păstoresc.


În urma alegerilor locale din iunie 2012, sub umbrela USL, PNL a reuşit să câştige 22 de primării în județul Constanța, dublându-şi astfel scorul electoral obţinut în anul 2008, o performanță pe care și Crin Antonescu a recunoscut-o ca fiind o dovadă că USL a funcționat în unele județe.Tocmai din acest motiv, ieşirea liberalilor din USL a lăsat cale liberă primarilor din PNL de a încheia protocoale la nivel local cu cine consideră de cuviinţă.


Interogați în legătură cu ruperea USL, unii primari din județul Constanța consideră că ieșirea de la guvernare era așteptată chiar de mai mult timp, în timp ce alții cred că nu a fost o mișcare tocmai bună. Totodată, există și primari liberali cărora, la nivel local, nu le-a folosit deloc USL-ul, cum ar fi primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu. După cum se știe, Mihail Kogălniceanu este comuna unde USL-ul nu a avut niciun efect și nu a fost încheiat niciodată un protocol de colaborare. Mai mult, la alegerile din 2012, atât liberalii cât și democrat-socialii au avut proprii candidați pentru funcția de primar, iar în cele din urmă, liberala Ancuța Belu l-a detronat din funcție pe fostul primar PSD Valer Iosif Mureșan.


Totodată, sunt primari liberali cum ar fi Florin Mitroi de la Valu lui Traian, Ion Adam de la Comana sau Adrian Stan de la Techirghiol, care susțin că, deși au făcut parte din USL nu au simțit că au fost la guvernare deoarece nu au primit niciun sprijin privind implementarea proiectelor pe care le aveau în lucru.


Există, totuși, și primari optimiști. Municipiul Medgidia are primar liberal iar în localitatea respectivă, Uniunea Social Liberală a funcţionat foarte bine, toate proiectele din cadrul Consiliului Local Municipal Medgidia fiind votate fără probleme. Deşi USL s-a rupt, primarul Marian Iordache spune că, la nivelul localităţii pe care o conduce nu vor fi probleme în ceea ce priveşte proiectele care se află în plină desfăşurare.
„USL va funcţiona în continuare la Medgidia. Am discutat deja cu colegii consilieri din PSD şi de la PC. Noi vom colabora în continuare deoarece toate proiectele sunt în interesul cetăţenilor care ne-au votat. Este posibil ca, în curând, să încheiem chiar şi un protocol de colaborare la nivel local pe această temă”, a declarat primarul Marian Iordache.


„Nu pot să mă plâng că s-a rupt USL. Cu excepția a două doamne care comenteaza mai mult unele proiecte de hotărâri, dar asta nu deranjează pentru că face parte din democrație, la Cernavodă există o atmosferă plăcută . Am apreciat foarte mult hotărârea partidului și afirmația președintelui Crin Antonescu de a lăsa libertatea de a face alianțe în teritoriu. Atâta timp cât toți consilierii de la toate partidele sunt de acord cu ce propunem și promovăm pentru oraș, nu pot să mă plâng de poziția lor”, a declarat primarul Gheorghe Hânsă.


De partea cealaltă, se află primarii liberali care încă nu știu ce se va întâmpla pe viitor în localitățile pe care le conduc, însă speră că lucrurile vor evolua în interesul locuitorilor care i-au votat și au avut încredere în ei chiar dacă acum USL s-a destrămat.
„Nu cred că a fost o mișcare tocmai bună. Aveam nevoie unii de altii, voi vedea pe viitor cum vor decurge lucrurile în localitate. Sper să nu întâmpin probleme la votarea proiectelor pentru că toate sunt în interesul dezvoltării localității. Însă, așa cum s-a mai întamplat și atunci când nu exista USL, mă aștept la orice. Dar, trecând peste toate acestea, cel mai mult îmi pare rău de oamenii din comună. Sunt debusolați, ce să le mai spu acum, ba că este USL, ba că nu mai este USL. Este destul de greu, dar sper ca și ei să înțeleagă că asta este politica”, a spus primarul din Albești, Gheorghe Moldovan.
Un alt primar nemulțumit de situația prin care trebuie să treacă PNL este cel de la Cogealac. El a spus că nu este de acord cu ieșirea de la guvernare deoarece oamenilor li s-a promis ceva și acum se întâmplă altceva.  

OMD MAMAIA CONSTANTA
SCHIMBă-ți stilul de viață



jooble.org ziare, stiri