CONSTANŢA a fost, din nou!, parte (importantă) la victoria categorică (dedicată… “Zilei Femeii”?!), la rugby, a “naţionalei” României, care s-a confruntat cu cea a Belgiei (SCOR: 29 – 10, PENTRU AI NOŞTRI): partida din Cupa Europeană a Naţiunilor (la care participă cele mai bune echipe reprezentative care nu joacă în elita “Celor Şase Naţiuni”: Anglia, Scoţia, Ţara Galilor, Irlanda, Franţa şi Italia…) S-A DISPUTAT LA CONSTANŢA, IAR CEL MAI BUN MARCATOR AL “STEJARILOR” A FOST, DIN NOU!, JUCĂTORUL ECHIPEI “FARUL”, TRANSFORMERUL FLORIN VLAICU, CARE A MARCAT 9 (NOUĂ) PUNCTE!
La CONSTANŢA, proaspătul CONSTĂNŢEAN Florin Vlaicu a marcat nouă puncte!
La CONSTANŢA, în această după-amiază, echipa naţională de rugby a României a învins formaţia similară a Belgiei, cu scorul de 29 - 10 (14 – 0, la pauză).
Partida cu belgienii, din cadrul penultimei etape a Cupei Europene a Naţiunilor, care, aşa cum spuneam, s-a disputat la CONSTANŢA, pe Stadionul de Rugby ''MIHAI NACA'', a adus României o victorie, şi încă una cu punct bonus (pentru marcarea a trei eseuri)!.
“TRICOLORII FRUNZEI DE STEJAR” Vasile Lucaci (min. 3), Valentin Calafeteanu (min. 58) si Stelian Burcea (min. 80) au reuşit încercări, la care s-a adaugat un eseu de penalizare (în minutul 24), iar Florin Vlaicu, ECHIPIERUL LUI “FARUL” CONSTANŢA a marcat o lovitură de pedeapsă (în min. 54) şi trei transformări (în minutele: 4, 25 şi 59)! Belgienii au beneficiat de un eseu de penalizare (min. 72), o lovitură de pedeapsă a lui Alain Miriallakis (min. 57) şi o transformare, bifată de Jens Torfs (în min. 73).
''Stejarii Tricolori'' s-au desprins rapid pe tabela de marcaj, dar după două eseuri, marcate în primele 25 de minute, jocul alor noştri a cam început să… sufere, echipa României nereuşind să profite nici de momentele în care a evoluat cu… doi oameni în plus, datorită meliminărilor cu care aqu fost penalizaţi jucătorii din Belgia.
Belgienii au oferit o replică mai bună în repriza a doua a meciului, reuşind să obţină chiar şi un eseu de penalizare, pe finalul partidei, după ce românii reuşiseră să-şi împiedice adversarii să intre în terenul nosrtru de ţintă, la mai multe acţiuni. Ultimul minut a adus şi cel de-al patrulea eseu al României, semnat de SteliaN Burcea, care a Însemnat ŞI un punct bonus pentru România. Din păcate, “faristul” Florin Vlaicu a trimis “transformarea” în… bară!
Iată care au fost jucătorii români care au evoluat, astăzi, pe stadionul constănţean care poartă numele antrenorului… oltean, care a construit cea mai glorioasă perioadă a “Farului”, în rugbyul autohton (primele cifre sunt numerele de pe tricou): 15. Dorin Manole (21. Cătalin Fercu, min. 55), 14. Mădălin Lemnaru, 13. Csaba Gall, 12. Florin Vlaicu, 11. Ionuţ Dumitru (22. Florin Ioniţă, 73), 10. Valentin Calafeteanu, 9. Florin Surugiu (23. Cristian Diniş, 41), 1. Mihăiţă Lazăr (17. Constantin Pristaviţă, 50), 2. Eugen Capăţână, 3. Paulică Ion (18. Horaţiu Pungea, 66), 4. Marius Sîrbe (19. Cristian Munteanu, 64), 5. Valentin Popârlan, 6. Viorel Lucaci, 7. Vlad Nistor (20. Alexandru Mitu, 65), 8. Stelian Burcea (Căpitan).
Partida de la Constanţa a fost condusă de o brigadă de arbitri din Italia, avându-l la centru pe Claudio Blessano.
Pe 15 martie, în Georgia, “stejarii tricolori” vor juca cu gruzinii pentru locul 1 final, în Cupa Europeană a Naţiunilor, şi, deci, pentru… grupa de la Cupa Mondială, de la anul: cu Noua Zeelandă, Argentina şi Tonga, ori cu Franţa, Irlanda şi Italia!
În actuala ediţie a CEN, România are numai victorii! A învins, în ordine cronologică, Portugalia, cu 24 - 0, RUSIA (în deplasare!), cu 34 – 3, şi Spania cu 32 – 6. Belgia, în schimb,… dimpotrivă: doar înfrîngeri! A pierdut cu 0 - 35 cu Georgia, 6 - 11 cu Spania si 6 - 19 cu Portugalia. Greu să o mai văduvească cineva de ultimul loc…
Partida de la Constanta a fost condusa de o brigada de arbitri din Italia, avandu-l la centru pe Claudio Blessano.
Pe 15 martie, în capitala gruzină, Tbilisi, marile rivale ale ultimului deceniu, Georgia si ROMÂNIA, se vor înfrunta în ultimul meci al competiţiei, în care se va decide câştigatoarea Cupei Europene a Naţiunilor (CEN). Ambele echipe sunt calificate, nemaiputând pierde unul dintre primele două locuri, care asigură calificarea DIRECTĂ la Cupa Mondială din Anglia şi Ţara Galilor, de la anul! (echipa de pe locul trei joacă un baraj, tur – retur, cu echipa clasată a doua în calificările din America de Sud, altele decât Argentina, calificată direct din emisfera Sudică, alături de Noua Zeelandă, Australia şi Africa – de - Sud, ca şi “Cele Şase Naţiuni” europene: Anglia, Scoţia, Ţara Galilor, Irlanda, Franţa şi Italia; ne amintim că… ruşinea, efectiv, a acestui baraj, am păţit-o în calificările trecute, la C.M., când a trebuit să facem egal la Montevideo şi să batem Uruguay la Bucureşti, pentru a nu rata, pentru prima oară!, prezenţa la Cupa Mondială).
Reamintim că (în) funcţie de locul ocupat la această ediţie a CEN (adică: 1 sau 2), vom evolua fie în grupa cu: Noua Zeelandă (deţinătoarea “en titre” a Cupei Mondiale, pe care am înfrunta-o CHIAR ÎN MECIUL DE DEBUT AL COMPETIŢIEI (!!!), pe imensul şi modernul Stadion -- pentru rugby şi… fotbal, deopotrivă! -- “Millenium”, din Cardiff), Argentina, Tonga şi prima echipă africană calificată (alta decât Africa - de - Sud, desigur, care-i calificată direct, aşa cum am scris deja), fie în grupa mai uşoară, e drept (culmea: dacă rămânem pe locul… doi, în CEN!), cu: Franţa, Irlanda, Italia şi Canada.
Atât noi, cât şi georgienii (care, trebuie să recunoaştem, sunt… favoriţi, din păcate, la fel ca-n ultimii câţiva ani!), ne dorim, fără îndoială, primul loc, ca să deschidem Cupa Mondială cu nimeni alta decât deţinătoarea ei, superba echipă a Noii Zeelande, de altfel: considerată a fi şi formaţia cu cele mai mari şanse la titlu, dintre “naţionalele” participante la ediţia din 2015!