De câţi membri este nevoie pentru înfiinţarea unui partid(1868)


Democrat-liberalii propun, printr-un proiect de lege depus la Parlament, reducerea numărului de semnături necesare pentru formarea unui partid politic de la 25.000 la 500.

„PDL a depus iniţiativa legislativă prezentată de europarlamentarul Monica Macovei prin care se reduce numărul de semnături necesar fondării unui partid politic. Este nevoie de participare, de implicare, nu de o barieră ridicată birocratic. Din acest motiv, PDL propune reducerea numărului de membri fondatori necesari pentru înfiinţarea unui partid politic de la 25.000, cât este în prezent, la 500, câte 50 din 10 circumscripţii electorale (judeţe sau municipiul Bucureşti) sau câte 50 de membri fondatori din 9 circumscripţii electorale (judeţe sau municipiul Bucureşti) plus 50 de membri fondatori din circumscripţia electorală a cetăţenilor români cu domiciliul în afara ţării”, a precizat democrat-liberala Andreea Paul.

Ea a precizat că proiectul de lege este asumat de deputaţi de la PDL, FC şi PP-DD şi de senatori PDL, FC, PPDD, PNL şi din grupul independenţilor.

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri