Cum l-a păcălit, din nou,

Cum l-a păcălit, din nou, "Tata"- Băse p'ăla-mic şi mincinos: UN GUVERN PENTRU... TREI ZILE? (3679)


Astăzi, miercuri – 5 martie, A FOST ZIUA SURPRIZELOR ÎN ROMÂNIA!
În sport (fotbal), ca şi în politică! Adică exact acolo unde... tot rumânu-i academician – doctor – inginer...

La Federaţia Română de Fotbal, nu numai că „Ceauşescu -2”, preşedintele (din... 1990!) Mircea Sandu nu a reuşit să-i împiedice pe delegaţii electori să realizeze cvorumul (pentru a se amâna votul Adunării Generale, până când îşi va găsi o nouă interfaţă, dintre candidaţii rămaşi în cursă după condamnarea, ieri, la puşcărie a celui... ales înainte de alegeri, de către Sandu & Gaşca: Gică Popescu), dar... delegaţii membrilor – asociaţi au reuşit chiar performanţa de a alege pe cel mai... slab cotat cu şanse, „outsider” – ul Răzvan Burleanu (care, totuşi, atenţie mare!: nu-i un fitecine, ci însuşi interfaţa altui... Sandu, mai mare!, din politică – televiziune – afaceri: Sebastian Ghiţă, unul dintre... stăpânii premierului Victor Viorel Ponta!).

Revenind la politică, surpriza zilei a venit de la preşedintele Traian Băsescu, care s-a mai rostogolit de trei ori peste cap, precum puricele din poveste, şi... n-a devenit Făt-Frumos (ar fi şi cam, hm..., excesivă minunea, să recunoaştem!), dar a primit, la Palatul Cotroceni, jurământul miniştrilor din noul Guvern Ponta, al treilea la număr!

Şi aceasta deşi, nu mai departe decât ieri, marţi – 4 martie, enunţa, oficial, două lucruri absolut logice, de bun simţ, în conformitate (şi) cu Legea (mai ales Constituţia!):
1.Nu poate semna decretele de numire ale miniştrilor, din această propunere de Guvern, până când nu se pronunţă Curtea Constituţională asupra legalităţii, din punctul de vedere al Legii Fundamentale! (ca urmare a sesizării depuse, ieri, la CCR, de către PDL şi PMP).
2.De asemenea, preşedintele Traian Băsescu anunţa că nu îi va primi la Cotroceni, la jurământ, pe „pontaci”, până nu prezintă premierul, în faţa Parlamentului, NOUL program de guvernare, care să cuprindă, înţelegem noi, TOATE promisiunile făcute noilor aliaţi, cei din UDMR, adică: atât cele deja anunţate / enunţate, prin / în „Protocolul de Colaborare” dintre... repede defunctul „USD”, compus din PSD, PC şi UNPR, şi unguri! Prin „TOATE” înţelegerile, se exprimă dorinţa expresă a OPINIEI PUBLICE ROMÂNEŞTI, evidentă în ultimele zile, de a se face publice şi clauzele... SECRETE (!) ale pactului cu maghiarii.

Mai pe şleau: ŞI PE ACELEA... (PROFUND) ANTINAŢIONALE!!!

 

IARĂŞI „i-a făcut muci” bătrânul „Băse”: i-a primit, i-a lăsat să-i jure şi să-i pupe mâna, dar... vineri seara nu mai sunt nici ei miniştri, nici Ponta - ăla – micu’ nu mai are, LEGAL – CONSTITUŢIONAL, Guvern!!!

 

Două sunt lucrurile care reies din foarte scurtul discurs, din această seară, al preşedintelui ROMÂNIEI, după primirea jurământului miniştrilor Cuvernului „Ponta-3”:
1.UDMR (care a semnat, PROBABIL ÎN BĂTAIE DE JOC!... , „Protocolul” cu „românii” din PSD – PC – UNPR, în clădirea Parlamentului ROMÂNIEI, exact în Sala... „AVRAM IANCU”!), lăudat chipurile, de către Traian Băsescu, este cel vizat de cerinţa exprimată de acesta (ŞI A CĂREI ÎNDEPLINIRE A FOST PROMISĂ – verbal!... -- DE PREMIERUL CUNOSCUT CA FIIND UN MARE OM DE CUVÂNT, nu-i aşa?!... , PENTRU SĂPTĂMÂNA VIITOARE, POATE CHIAR LUNI!) de a se prezenta în Parlament cu NOUL Program de Guvernare, care să cuprindă, repetăm (pentru că este CHEIA întregii înţelegeri Ponta – UDMR) TOATE rezultatele pertractărilor lui Ponta, pe faţă ori... SECRETE (!), cu această Uniune „CULTURALĂ” (prin Statut!...) a maghiarilor din România!
2.DACĂ DECIZIA CURŢII CONSTITUŢIONALE, ANUNŢATĂ PENTRU SÂMBĂTĂ, VA DA DREPTATE CELOR CARE AU SESIZAT-O (PDL şi PMP), GUVERNUL CARE A JURAT ASTĂZI, BUCATĂ – CU – BUCATĂ, VA DEVENI AUTOMAT, „DE JURE” ŞI „DE FACTO”, PRIN EFECTUL LEGII, ABSOLUT... ILEGAL, AŞADAR INEXISTENT!

Aceasta este IMENSA capcană pe care marele vulpoi politic (cel care este... „TĂTIC” PENTRU MUCOŞII ĂŞTIA, MICI, ESCROCI ŞI OBRAZNICI, GEN PONTA, CARE MAI AU DE TRECUT MĂRI, OCEANE ŞI... GALAXII PÂNĂ SĂ AJUNGĂ LA NIVELUL SINGURULUI „ANIMAL POLITIC” (aproape) PREFECT, din România): i-a lăsat să se maimuţărească pe la Cotroceni, s-a făcut că îl cauţionează pe ăla-mic( şi escroc), Victor Viorel, până luni-încolo, ca să spună în Parlament ce concesii antinaţionale le-a făcut ungurilor, dar... NU VOR APUCA, DE FAPT, PENTRU CĂ DE VINERI SEARA... NU MAI SUNT LEGALI!

L-AŢI URMĂRIT, ATENT, PE „BĂSELU”, CUM ZÂMBEA, CÂND JURAU ĂIA, DE MAMA FOCULUI? SUNT DEJA CLASICE DOUĂ ÎNVĂŢĂTURI: NU PRIMI DARURI DE LA GRECI ŞI… ZĂMBETE DE LA BĂSESCU! Nici învestituri, validări, strângeri de mână şi discursuri încurajatoare… DACĂ LE DĂDEA ŞI ŞAMPANIE… VAI DE CAPUL LOR: LE LUA ULTERIOR, PROBABIL, GÂTUL (ŞI) LA PROPRIU!

 

ULTIMA ORĂ: Ce ascund Viorel şi Kelemen, din înţelegerea (secretă) dintre ei...

 

Ponta pare să nu înţeleagă că l-a păcălit din nou preşedintele, de data asta decisiv, pentru că nu-l va mai nominaliza premier niciodată
S-a desfăşurat, imediat după jurământul (aşadar: validarea prezidenţială!), la Palatul Victoria, prima şedinţă (extraordinară) a noului Guvern, „Ponta – 3”, care a avut, bineînţeles, un singur punct pe ordinea – de – zi: adoptarea hotărârii de a supune, cât mai repede, săptămâna viitoare (poate chiar luni, cel mai târziu marţi), Parlamentului României, în şedinţă extraordinară a plenului reunit al celor două camere legislative, Programul de Guvernare (pe care Ponta, ţinând-o langa pe-a lui, refuză să-l caracterizeze ca fiind NOU!).

Ca să fim clari: PONTA LE-A PROMIS UDEMERIŞTILOR, ŞI A SEMNAT PRIN... CLAUZELE SECRETE DIN „PROTOCOL”, CÂTEVA LUCRURI PE CARE LE ASCUNDE PUBLICULUI PONTA:
1.Votarea Legii Graţierii şi Amnistiei, CA SĂ SCAPE ŞI ALŢI (MULŢI) PUŞCĂRIABILI DIN UDMR, AŞA CUM A SCĂPAT FOSTUL MINISTRU LASZLO BORBELY, CARE A FOST... IMUNIZAT DE CĂTRE PARLAMENT, PÂNĂ I S-A PRESCRIS FAPTA PENALĂ!
2..MODIFICAREA SAU DESFIINŢAREA LEGII A.N.I., AŞA CUM AU DEPUS, DEJA, PROIECT LA PARLAMENT, UDEMERIŞTII, CA SĂ SCAPE DE NUMEROASELE INCOMPABILITĂŢI ALE PRIMARILOR, CA ŞI CONSILIERILOR LOCALI ŞI JUDEŢENI AI LOR, MAI ALES DIN HARGHITA, COVASNA ŞI MUREŞ!
3.DESFIINŢAREA COTEI UNICE DE IMPOZITARE, DE 16%, CEL PUŢIN ÎN SENSUL REDUCERII SALE PENTRU UNELE CATEGORII ECONOMICO - SOCIALE, PENTRU CA UDMR SĂ IA VOTURI ÎN SECUIME, SPUNÂND CĂ ESTE CONTRIBUŢIA LOR LA GUVERNARE, ACEASTA FĂCÂND PARTE DIN LUPTA CU CELELALTE DOUĂ FORMAŢIUNI POLITICE UNGUREŞTI, PENTRU VOTURILE COETNICILOR!
De altfel, aceasta foloseşte electoral şi socialiştilor, PSD -ului, cu un bazin de susţinători preponderent sărac, asistat social, semianalfabet, marginal din punctul de vedere al integrării sociale şi în civilizaţie şi, desigur / ca urmare: stângist!... (Se spune, pe bună dreptate!, că triunghiul electoral „de bază” al lui de-alde Mazăre, Ponta, Iliescu, Constantinescu, Dragnea, Mitrea şi ai lor este acesta: SĂRĂCIME, ŢIGĂNIME şi... PUŞCĂRIME!).
4.Un post de... PREFECT (se pare, pe surse, că după ce au căzut, pe rând, propunerile UDMR pentru Covasna, Harghita, Mureş şi... Maramureş(!) au căzut, s-ar fi convenit pentru judeţul... BRAŞOV!, în condiţiile în care ungurii n-au avut niciodată prefect în afara zonei „Har.Cov.” – Mureş...).

Restul, cu steagurile – ... (tip) pijama secuieşti, cu Facultatea de Medicină cu predare în limba maghiară de la U.M.F. Târgu – Mureş etc. Sunt, deja, oficiale, recunoscute de către Ponta...
 

Taguri: Ponta, VictorPonta, Basescu, TraianBasescu, UDMR, PSD, PC, UNPR, Cotroveni, PalatulCotroceni, PalatulVictoria, Victoria, Guvern, CGuvernulRomaniei, Protocol, ministri, juramant, validare, învestire, FRF, AdunareGenerala, MirceaSandu, Sandu, GicăPopescu, R,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri