CRIZĂ CONSTITUŢIONAL - GUVERNAMENTALĂ? Băsescu nu vrea să-l mai desemneze pe

CRIZĂ CONSTITUŢIONAL - GUVERNAMENTALĂ? Băsescu nu vrea să-l mai desemneze pe "CORUPTUL" Ponta premier, iar ultimul spune că n-are nevoie de aceasta de la un... "IRESPONSABIL"!(1506)


Prim-ministrul Guvernului României, Victor Viorel Ponta a comentat extrem de violent afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu, făcute în dimineaţa de duminică, în cadrul unui interviu, în direct, la postul PRO Tv, în cadrul emisiunii "După douăzeci de ani": „Declaraţiile făcute de preşedintele Băsescu, la Pro Tv, privind desemnarea premierului, arată doar gradul său de IRESPONSABILITATE”!

Într-un comunicat al Biroului de Presă al Guvernului, se spune că, cităm: „Primul-ministru al României, Victor Ponta, a luat act de declaraţiile preşedintelui României, Traian Băsescu, cu privire la formarea noului guvern.”

În continuarea comunicatului, sunt reproduse următoarele reacţii ale premierului Ponta:
”Domnul Traian Băsescu, prin declaraţiile făcute, NU FACE ALTCEVA DECÂT SĂ ÎŞI CONFIRME IRESPONSABILITATEA. Îi reamintesc lui Traian Băsescu că în Constituţia României se definesc clar, la articolul 110, condiţiile în care Guvernul îşi pierde mandatul. De asemenea, îi reamintesc faptul că am anunţat deja că noul guvern va continua cu programul de guvernare al USL. Voi merge marţi în Parlament doar pentru schimbarea compoziţiei politice, conform articolului 85 din Constituţie. Aşadar, nu există niciun rol al Preşedintelui, în actuala procedură!
Nu am mai mult ce să comentez declaraţiile preşedintelui. Saptămâna viitoare vom avea un nou guvern, cu o majoritate solidă şi stabilă, care să continue lucrurile bune pe care le-am făcut până acum”, a spus Victor Ponta.

 

Ce declaraţii ale preşedintelui Băsescu au stârnit furia premierului Ponta

 

Pasajul din răspunsurile preşedintelui Traian Băsescu la întrebările PRO Tv (în cadrul emisiunii săptămânale „După 20 de ani”, ediţia de duminică – 2 martie) care l-a făcut pe prim – ministrul Victor Ponta să reacţioneze atât de violent, este următorul:
"Dacă premierul nu vine la Cotroceni, pentru ca preşedintele ţării să-l DESEMNEZE pentru a forma un nou Guvern, cum specifică foarte clar Constituţia, atac la Curtea Constituţională eventuala decizie a Parlamentului, care ar investi, prin vot, un astfel de Guvern, ILEGITIM!”
Preşedintele a spus că, "din discuţii", ştie că UDMR face, pentru a intra la Guvernare, solicitări care ar însemna modificarea programului de guvernare. El a mai spus că nu ştie dacă premierul va accepta solicitările.
Băsescu a mai declarat că la schimbarea programului de guvernare este nevoie de DESEMNAREA unui premier. De asemenea, potrivit şefului statului, Parlamentul trebuie să se pronunţe în legătură cu noua componenţă a Guvernului şi cu programul de guvernare schimbat.
Răspunzând unei întrebari, preşedintele a spus că dacă Victor Ponta nu vine la Cotroceni pentru "REDESEMNARE", atunci încalcă Legea Fundamentală. Băsescu a mai spus că va ataca la Curtea Constitutionala decizia Parlamentului, legată de noul Guvern, dacă în prealabil nu este DESEMNAT un nou premier.

 

Preşedintele Traian Băsescu: “CATEGORIC, NU-L MAI DESEMNEZ PE PONTA, PENTRU CĂ ESTE UN PRIM – MINISTRU CORUPT!”…

 

Dar probabil că ceea ce l-a scos de-a binelea din minţi pe Ponta a fost afirmaţia lui Băsescu că… NU-L MAI DESEAMNEAZĂ PE PONTA, PENTRU A FORMA GUVERNUL, chiar dacă ESTE CONŞTIENT că trebuie să ţină cont de noua majoritate din Parlament (cităm: “MAI SUNT ŞI ALŢI POLITICIENI ÎN U.S.D., CARE POT FI PRIM – MINIŞTRI!”…). Iată şi acest pasaj, din răspunsurile preşedintelui, date duminică dimineaţa, la PRO Tv:
“Categoric, nu îl mai desemnez, pentru nimic în lume, pe Victor Ponta, PENTRU CĂ ESTE UN PRIM – MINISTRU CORUPT. Corupția la Victor Viorel Ponta este ceea ce începuse să fie la Călin Popescu Tăriceanu. Corupția ajunsă pe masa Guvernului se face prin acte normative. Vă aduc aminte de cele 2.800 de hectare de teren, luate de la Academia Agricolă și date pentru Consiliul Județean Brăila, pentru că le-a cerut baronul de Brăila, Bunea Stancu. Vă aduc aminte protocolul cu Rompetrol, pe care a încercat să-l transfere ca responsabilitate Parlamentului, în care România a pierdut 380 milioane de dolari!...', a spus șeful statului astăzi, la Pro Tv.
 

Taguri: VictorPonta, Victor, Ponta, TraianBasescu, Traian, Basescu, USD, premier, presedinte,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri