PNL Constanța a fost de acord cu ieșirea de la guvernare. Liberalii așteaptă ca directorii de la deconcentrate să fie înlocuiți

PNL Constanța a fost de acord cu ieșirea de la guvernare. Liberalii așteaptă ca directorii de la deconcentrate să fie înlocuiți(1253)


Conducerea PNL a adoptat, marţi seară, rezoluţia privind ieşirea liberalilor de la guvernare, documentul acordând aleşilor locali libertatea de a negocia majorităţi la nivelul consiliilor judeţene şi a consiliilor locale fără restricţii de la centru.


În acest context, Partidul Naţional Liberal, Filiala Constanţa îşi arată susţinerea faţă de decizia Delegaţiei Permanente de a părăsi Uniunea Social Liberală.

„Am sprijinit întotdeauna discuţiile constructive din interiorul PNL şi considerăm că toate deciziile luate în cadrul forului statuar trebuie respectate de către toţi liberalii deopotrivă. Ceea ce s-a stabilit în şedinţa de ieri, 25 februarie, a exprimat voinţa politică a membrilor PNL, decizia de a părăsi coaliţia de guvernare fiind adoptată cu o majoritate zdrobitoare: 187 de voturi pentru, 6 împotrivă şi 2 abţineri. Membrii PNL au arătat că este necesar să fie solidari şi totodată uniţi în adoptarea deciziilor partidului. Declaraţiile domnului senator Călin Popescu-Tăriceanu, în contextul lipsei unui mandat din partea PNL, se abat de la ceea ce s-a stabilit în cadrul şedinţei de ieri. Considerăm că este nevoie de unitate în interiorul partidului, membrii PNL având responsabilitatea de a respecta toate angajamentele asumate în faţa românilor. Este esenţial pentru noi să nu pierdem din vedere scopul pentru care am fost desemnaţi drept principala forţă de dreapta din România. Măsurile politicilor promovate de către PNL din timpul guvernării USL au adus ţara noastră pe un trend ascendent şi i-au oferit stabilitate atât pe plan economic, cât şi în cadrul politicii internaţionale”, a spus preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir.

În ceea ce privește fostul USL de pe plan local, deputatul Gheorghe Dragomir, a declarat că toţi consilierii locali şi judeţeni liberali îşi pot face strategia aşa cum consideră şi că vor susţine proiectele care sunt în slujba cetăţenilor indiferent cine le propune.

„PNL nu susţine PSD sau este împotriva PSD. Organizaţiile PNL au libertatea de a susţine proiectele care sunt în interesul alegătorilor, cetăţenilor, în funcţie de proiectele locale, regionale. Deci, nu au obligaţia sau sunt interzise anumite colaborări politice, au voie să facă cu oricine, dar tot ceea ce întreprind să fie în interesul societăţii, al cetăţeanului. Nu au restricţii, nu vor fi doar împotriva cuiva doar de dragul de a face opoziţie. Iar consilierii judeţeni nici până acum nu au avut obligaţia de a susţine doar de dragul susţinerii. Ei îşi pot face strategia aşa cum cred că este corect", a explicat Gheorghe Dragomir.

El a mai afirmat că pot fi schimbaţi din funcţie doar directorii de deconcentrate care nu au ocupat aceste funcţii prin concurs.

„Pe cei care sunt funcţionari publici îi apără legea, pe cei care au ocupat posturile prin concurs. Cei care nu sunt prin concurs într-adevăr pot fi retrimişi pe funcţiile de pe care au venit, dar pe cei cu funcţiile ocupate prin concurs legea îi apără şi pot rămâne, aşa cum unii sunt rămaşi de fapt de multă vreme nu sunt din timpul guvernării acesteia sau anterioare, sunt profesionişti, tehnocraţi. În cazul celor numiţi în funcţie, fără concurs, acolo şefii ierarhici, directorii din ministere sau miniştrii pot opera schimbări", a spus liderul liberalilor constănţeni.
Până la acest moment, singurul liberal constănțean care și-a dat demisia din funcția pe care o ocupa este Constantin Matei care era subsecretar de stat la Ministerul Transporturilor.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri