Ce ne oferă în această seară teatrele constănţene

Ce ne oferă în această seară teatrele constănţene(1459)


La Teatrul de Stat, de la 19.00, se joacă tragi – comedia modernă „O ZI DE VARĂ”, a cehului Slavomir MROZEK.
Alegerea aparţine publicului constănţean (şi nu numai)...

 

La TNOB, de la 18.30: baletul „CENUŞĂREASA”, de Serghei PROKOFIEV (dar şi cu inserţii din... Jules MASSENET!)

 

Astăzi, duminică - 23 februarie, de la ora 18.30, în loc de “Spărgătorul de nuci”, de Piotr Ilici Ceaikovski, Compania de Balet a TNOB “Oleg Danovski” va prezenta CENUŞĂREASA”, de Serghei PROKOFIEV (spectacol în care coregraful Horaţiu Cherecheş a introdus, încă de la premiera din septembrie 2012, inserţii din… Jules MASSNET!) (Titlul original este: “Cinderella”, în limba italiană. Forma “cenuşEreasa”, întâlnită chiar şi pe unele… afişe de spectacol!, este complet greşită, aşadar… cel puţin jenantă!).
Distribuția este următoarea: Cenuşăreasa – Amalia Mîndruţiu; Prinţul –Sergiu Dan; Zâna – Eliza Maxim; Mama vitregă – Mihai Pâslaru; Surorile vitrege – Laima Costa, Delia Luca; Tatăl - Cezar Buculei; Cavalerii – Ştefan Răuţ, Sorin Gâlcă.

 


TSCT, ora 19.00: “O ZI DE VARĂ”, de Slawomir MROZEK

 

Teatrul de Stat din Constanţa, prezintă, în această seară de duminică – 23 februarie, de la ora 19.00, piesa tragi – comică “O ZI DE VARĂ”, a scriitorului polonez Slawomir (aceasta este grafia corectă a prenumelui, nu forma “SlaVomir”, greşită, deoarece transliteraţia chirilico – latină nefiind necesară, odată ce limba polonă se grafiază în latină, iar forma originală, specifică limbii de altfel, este cu “w”!) MROZEK, premieră a stagiunii de toamnă 2013. Traducerea îi aparţine lui Stan Velea.
Regia este semnată de Adrian Tamaş. Scenografia : Maria Nicola. Muzica: Andrei Mihai. Video - lumini : Andrei Casandra.
Distribuţia: Nicodim Ungureanu, Marian Adochiţei / Andrei Cantaragiu, Florentina Stănculeţ, Cosmin Mihale.
 

Taguri: Cenusareasa, TNOB, OlegDanovski, TSCT, OZideVARA,jooble.org