Antonescu: Iohannis va fi, mai devreme sau mai târziu, premier(1109)


Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, pe care foarte mulţi nu îl vor acum vicepremier, va fi, "mai devreme sau mai târziu", premier.

"Îi transmit domnului Victor Ponta un mesaj foarte simplu: să accepte ceea ce este dreptul nostru şi ceea ce este spre binele domniei sale, să îl aibă pe Klaus Iohannis vicepremier, decât, mai devreme sau mai târziu, Klaus Johanis să devină premier, evident în locul domniei sale", a spus liderul PNL, în emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de Pro TV.

Antonescu a adăugat că, după ruperea USL, Ponta nu va putea să rămână premier pentru mult timp.
"Domnul Ponta face acum o alegere, nu pentru o săptămână, pentru două, pentru trei, domnul Ponta poate cel mult să se menţină la putere până în toamnă, în cel mai bun caz pentru domnia sa, dar, în condiţiile în care a rupt USL, n-are cum să îşi imagineze că poate rămâne premier după toamnă decât cu un preşedinte pe care îl pune domnia sa. Altfel, domnul Klaus Iohannis, pe care văd că foarte mulţi nu îl vor acum vicepremier, va fi premier, în sfârşit", a arătat Crin Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a avertizat şi joi seara PSD că, în situaţia în care decide să-i înlăture pe liberali de la guvernare, atunci PNL nu mai intră în opoziţie pentru patru ani, iar dacă PSD nu va câştiga Preşedinţia, va pierde şi guvernarea.
"Dacă PNL este acum nevoit să intre în opoziţie, nu mai intră pentru 4 ani, poate că nici nu intră. Poate că intră pentru două săptămâni, pentru două luni, pentru şase luni. Pentru că e un lucru clar: dacă astăzi PSD decide să încalce votul românilor, votul dat nouă cel puţin, să înlăture un partener care i-a fost perfect loial şi care l-a făcut pe Victor Ponta prim-ministru şi l-a ţinut pe Victor Ponta prim-ministru, şi i-a dat partenerului, că vorbim de Victor Ponta, că vorbim de PSD, mai mult decât poate să mănânce un om sau chiar o vietate omnivoră. După toate aceste lucruri dacă PSD nu câştigă Preşedinţia, e foarte clar că pierde şi Guvernul", a afirmat Crin Antonescu într-o emisiune la Realitatea TV.
El spusese anterior că, "în opoziţie, PNL va fi opoziţia".

Crin Antonescu a ţinut să precizeze că PNL are numărul necesar de parlamentari inclusiv pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură.

Sursa: Mediafax
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri