Gheorghe Iancu, Avocatul Poporului cu a cărui schimbare a început lovitura de stat din vara lui 2012, vine la Constanţa

Gheorghe Iancu, Avocatul Poporului cu a cărui schimbare a început lovitura de stat din vara lui 2012, vine la Constanţa(1900)


Mâine, duminică – 23 februarie, începând cu ora 10.00, la sediul PNŢCD – Constanţa (de pe Bulevardul Ferdinand, nr. 49; zona “Dioda”), este organizată o întâlnire a simpatizanţilor, membrilor şi … ziariştilor (fiind programată şi o conferinţă de presă) cu unul dintre cei mai valoroşi aderenţi, din ultima vreme, ai acestui partid istoric.
Este vorba despre vicepreşedintele PNŢCD Gheorghe Iancu, Avocatul Poporului CU A CĂRUI SCHIMBARE A ÎNCEPUT, DE FAPT, ÎN VARA LUI 2012 (pe 3 iulie), TENTATIVA DE LOVITURĂ DE STAT, PRIN DEMOLAREA ŞI DETURNAREA INSTITUŢIILOR STATULUI DE DREPT!

Profesorul universitar doctor (specializarea: drept constituţional) Gheorghe Iancu a fost numit Avocat al Poporului la data de 27 septembrie 2011 (atunci Parlamentul era dominat de coaliţia PDL – UDMR – UNPR, iar Guvernul, compus din membri ai celor trei formaţiuni, era condus de Emil Boc). Iancu fusese, timp de un an, adjunct al Avocatului Poporului, pe vremea când funcția era îndeplinită de Ioan Muraru.
Pe 3 iulie 2012, a fost revocat din funcția de Avocat al Poporului, vechiul pesedist militant Valer Dorneanu asigurând interimatul, până în ianuarie anul următor, 2013, când, după alegerile parlamentare din decembrie 2012, funcția de Avocat al Poporului a fost preluată de către Crișu Anastasiu (înlocuit, între timp, şi el, în toamna trecută…).

La întâlnirea de la sediul ţărăniştilor constănţeni, va fi prezentă conducerea filialei judeţene, în frunte cu preşedintele Maria Stavrositu.
 

Taguri: Gheorghe, Iancu, Avocatul, Poporului, PNŢCD, Constanţa,
OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri