MRU la Constanța: „Nu mai aşteptăm să fim curtaţi, dar nici nu aşteptăm să fim violaţi”

MRU la Constanța: „Nu mai aşteptăm să fim curtaţi, dar nici nu aşteptăm să fim violaţi”(1177)


Liderul Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, s-a aflat, miercuri şi joi, în judeţul Constanţa, unde a avut întâlniri cu membri şi simpatizanţi ai partidului. El a declarat, într-o conferinţă de presă, că Forţa Civică a fost deschisă pentru realizarea de alianţe, dar acest lucru nu s-a realizat.


„Noi am vorbit despre ideea de unitate, am vorbit despre dorinţa de a câştiga bătăliile electorale din 2014, despre faptul că una dintre condiţiile esenţiale ale victoriei e dată de unitatea politică, de acţiunea dreptei şi ca profetul prin deşert noi am vorbit, noi am auzit. Am auzit vorbe foarte multe, fapte nu am văzut niciuna. Nu o să stingem noi flacăra unităţii dreptei, dar tare mi-e teamă că se grăbesc alţii să o facă. Pe 4 martie, e ultima zi în care se mai pot depune documentele unei alianţe electorale. În preajma zilei de 4 martie vom şti foarte bine cine nu are viziune sau înţelegându-se printr-un compromis secret cu USL îşi acceptă poziţia de înfrânt pentru anul 2014. Aştept ziua de 4 martie”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.


În ceea ce privește alegerile europarlamentare care se apropie, preşedintele Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a suținut că, cel mai probabil, formaţiunea pe care o conduce va merge pe liste proprii la alegerile europarlamentare. El a precizat că Forţa Civică nu este brelocul nimănui şi că a respins toate solicitările de fuziune prin absorţie, spunând că nu se aşteaptă să mai fie curtaţi, dar nici violaţi. Totodată, Ungureanu a mai declarat că Forţa Civică a avut discuţii cu Mişcarea Populară, dar nu negocieri.


„Nu mai aşteptăm să fim curtaţi, noi ne vedem de gospodăria noastră, dar nici nu aşteptăm să fim violaţi. Nu a existat partid de la PDL la PMP care să nu ne ofere fuziune prin absorţie. Forţa Civică nu este brelocul politic al nimănui şi nu este nici Albalux pentru petele politicii naţionale”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.


Printre altele, liderul Forței Civice a mai menţionat că a propus un proiect pentru forţele de dreapta care să depăşească alegerile europarlamentare şi care să fie viabil pentru mai multe confruntări electorale, însă nu a fost ascultat.Tot în acest context, Ungureanu a mai spus că Forța Civică nu-și dorește o alianță doar pentru a obține beneficii rapide cum ar fi alegerile europarlamentare, ci viziunea partidului este de a privi dincolo de această confruntare electorală, spre viitor. El a menţionat că a propus un proiect pentru forţele de dreapta care să depăşească alegerile europarlamentare şi care să fie viabil pentru mai multe confruntări electorale.

"Am păstrat poarta deschisă pentru discuţii cu toate partidele din centru-dreapta, n-am înjurat pe nimeni. Vreţi să discutăm un proiect care să depăşească europarlamentare şi să vizeze înfruntări electorale succesive până în 2016? Vreţi să colaborăm pentrun un proiect al României ? Nu vă imaginaţi că vom face o alianţă electorală doar ca să punem 2-3 nume de orfani politici pe o listă pentru Bruxelles, nu facem aşa ceva. Cu toţi am avut discuţii. Unele s-au terminat brusc. Au spus: «voi, Forţa Civică, trebuie să intraţi prin absorţie în partidul X». La unele poftiri de genul acesta am râs, la altele am râs şi mai mult. A fost şi nostim când se mai răstea la noi câte o furnică şi spunea «te absorb», a povestit preşedintele Partidului Forţa Civică.


Reamintim că, în luna decembrie a anului trecut, Consiliul Naţional Extraordinar al Forţei Civice l-a desemnat pe fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu drept candidat al formaţiunii la funcţia de preşedinte al României.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri