L'USL est mort(e), VIVE L'USD!...

L'USL est mort(e), VIVE L'USD!...(3931)


L’ USL EST MORT(E), VIVE L’ USD!
Aceasta este parafraza (la celebra formulare – anunţ, „pentru popor”, adică pentru „supuşii Majestăţii Sale”, când -- în Regatul francez, ulterior şi în cel englez – se stingea din viaţă Regele şi era instaurat urmaşul: „Le Roi est mort, VIVE LE ROI!”) potrivită pentru situaţia Puterii (politică, deci şi administrativă şi economică, cu logicele consecinţe sociale şi, nu în ultimul rând:... NAŢIONALE!), în acest moment, în această veselă ţară tristă...

Marţi - seara, după aproape cinci ore de discuţii (ULTRASECRETE!, participanţii fiind „zidiţi”, la figurat, desigur, precum cardinalii electori când îl aleg pe Papa de la Roma, fiind folosită o instalaţie de... bruiaj al telefoanelor mobile (SIC!), pentru ca nimeni să nu dea informaţii, presei ori... „aliaţilor” din USL!, mergându-se până acolo încât erau păziţi, de către nişte „liberali”, cu faţă de angajaţi ai firmelor de bate-n-garzi, şi când ieşeau la W.C. ori la o ţigară!!), Biroul Politic Naţional al „the best... number – two” din Guvernarea USL, PNL, a hotărât că nu lasă nimic de la dânsul, în legătură cu problemele din USL şi din Guvern , Parlament etc. Antonescu a fost extrem de explicit şi de FERM, imediat după terminarea lucrărilor BPN – ului extraordinar, în conferinţa sa de presă. La fel este şi comunicatul de presă transmis, astăzi, de PNL. Iată conţinutul său:

 

ULTIMATUM PNL: Măsuri economice liberale “URGENTE” şi desfiinţarea “IMEDIATĂ” a USD!...

 

“În urma ședinței Biroului Politic Național s-a hotărât ca Partidul Național Liberal să își mențină propunerile pentru posturile de miniștri care îi revin în cadrul Cabinetului Ponta: Klaus Iohannis - ministru de Interne și vicepremier (dar vicepremier pe probleme de… economie şi buget – finanţe!, N. Red.), Eugen Nicolăescu - ministru de Finanțe, Teodor Atanasiu - ministrul Economiei şi Cristian Bușoi - ministrul Sănătății.

PNL solicită, de asemenea, PSD începerea negocierilor în cadrul USL pentru restructurarea și reorganizarea Guvernului până la 15 iunie 2014. Prin această măsură urmărim reducerea numărului de ministere și a aparatului birocratic în general și revizuirea priorităților guvernamentale în acord cu programul de guvernare.

PNL solicită respingerea cât mai urgentă a proiectului de lege privind amnistia și grațierea, proiect aflat în dezbaterea Camerei Deputaților.

De asemenea, cerem adoptarea URGENTĂ, la nivel guvernamental și parlamentar, a măsurilor referitoare la neimpozitarea profitului reinvestit, la reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator, la stimularea și sprijinirea sectorului privat, la reducerea birocrației și întărirea respectului față de contribuabili și cetățeni.

În ultimul timp au existat unele disfuncționalități în cadrul USL, ca urmare a faptului că PSD nu a respectat protocolul alianței, prin înființarea USD. Conform articolului 9.8, din Protocolul USL, “părţile nu vor accepta sau iniţia participarea separată în alte alianţe electorale”, fără vreo mențiune că acest articol se referă la alegeri prezidențiale, parlamentare sau europarlamentare (PSD susţine că această interdicţie din Protocol, se referă doar la alegerile parlamentare şi prezidenţiale, nu şi la “europarlamentare”, unde PSD şi PNL candidează pentru locuri în “familii europene” diferite, ceea ce, trebuie să recunoaştem că este, totuşi, logic!; dar nimeni nu întreabă de ce la “localele” din 2012 au candidat, în foarte multe cazuri,… separat, cel puţin în turul întâi?! – N. Red.)
Astfel, PNL cere PSD, UNPR și PC anularea IMEDIATĂ a documentelor referitoare la înființarea USD, pentru că acestea contravin explicit și flagrant protocolului USL, articolul 9.8.

Nu avem de gând să interzicem PSD, UNPR și PC să meargă într-o formulă comună de alegeri europarlamentare, dar nu prin încălcarea protocolului USL și nu prin încercarea de a substitui, cu posibilitatea de a înșela electoratul, o titulatură care înseamnă altceva, adică Uniunea Social Liberală.
PNL a fost, este și va rămâne un partener loial și sincer în cadrul Uniunii Social Liberale și solicită aliaților săi să acționeze în același mod.
Soluțiile PNL au fost exprimate explicit și așteptăm ca Victor Ponta, conform procedurilor statuate tot prin protocolul USL, să le folosească și să pună capăt acestei crize.”

 

Răspunsul lui Ponta a venit imediat, la fel de CLAR şi de FERM: A preluat el, interimar, Finanţele, şi a pus un alt pesedist, tot interimar, la Economie!...

 


Răspunsul lui Ponta nu lasă nici o urmă de îndoială, în legătură cu viitorul USL!...

A primit (în sfârşit!) demisiile SCRISE, deci:OFICIALE!, ale miniştrilor liberali de la Finanţe (deci… şi din mandatul de vicepremier al lui Daniel Chiţoiu!) şi de la Economie (Andrei Gerea), le-a trimis la Preşedinţie, ÎMPREUNĂ CU PROPUNERILE PENTRU INTERIMARI (UNDE AU FOST APROBATE, PRIN DECRET, PENTRU CĂ TOT SPUNEA, PE BUNĂ DREPTATE, PREŞEDINTELE TRAIAN BĂSESCU CĂ GUVERNUL… FUNCŢIONEAZĂ ILEGAL, PENTRU CĂ NU SE TRANSMISESERĂ ACESTE DEMISII ŞI PROPUNERI DE LA GUVERN, CUM PREVEDE CONSTITUŢIA, ÎNCĂ DE ACUM… 13 ZILE, CÂND AU FOST ANUNŢATE DEMISIILE RESPECTIVE!).
Rezultatul: de astăzi, ÎN MOD OFICIAL, pe patru dintre cele mai importante posturi ale liberalilor, din Guvern, sunt interimari trei US…D – işti: pesediştii Victor Ponta şi Constantin Niţă, la Finanţe şi, respectiv, la Economie, în timp ce postul de ministru de Interne este ocupat, interimar (ÎNCĂ de la demisia liberalului Radu Stroe, după accidental aviatic din Munţii Apuseni!) de către vicepremierul Gabriel Oprea (preşedintele UNPR), iar postul de vicepremier al lui Daniel Chiţoiu este, teoretic, conform Protocolului USL, al ministrului (fie el şi interimar) de finanţe, adică al lui…Victor Ponta, CARE DEVINE, ASTFEL, ÎN PREMIERĂ MONDIALĂ!, ŞI PREMIER ŞI… VICEPREMIER!

Ponta, PSD – ul şi noii aliaţi din USD (PC şi UNPR), refuză, deci, soluţia propusă de PNL, aceea cu rămânerea competenţelor vicepremierului PNL – ist, pe ministerele economice (inclusiv, desigur, finanţele şi bugetul), dar numirea în această poziţie a… ministrului de Interne (concret: Klaus Iohannis)!
(Acuma… , cam trebuie să reiterăm observaţia că şi propunerea liberalilor are o mare doză de aiurelă, de lipsă de logică şi de imposibilitate practică: ministrul de Interne, Klaus Iohannis, ar coordona, în calitate de vicepremier, ministerele economice (cum o făcea, până acum, titularul de la Finanţe), dar, la rândul său, ar fi… coordonat, pe Interne, de vicepremierul uneperist Gabriel Oprea!)

 

Reacţia lui Crin Antonescu: “PNL a cam fost scos de la guvernare!...” şi “Oare de ce este, pentru Ponta şi PSD, Aşa o sperietoare, Klaus Iohannis?!” PNL le dă termen, până luni, aliaţilor, să se hotărască: Guvern USL, sau... USD!

 

Într-o nouă conferinţă de presă, după prânz, Crin Antonescu a reacţionat, la fel de dur şi fără echivoc!,la deciziile şi declaraţiile lui Ponta (“Guvernul este al României, nu al partidelor din USL!”, “Aşteptăm propuneri pentru posturile lor, de la liberali” etc.), din şedinţa de Guvern din această dimineaţă. Iată cele mai importante lucruri spuse de preşedintele nPNL şi al Senatului României.

1.Luni, sau marţi, Ponta trebuie să meargă în Parlament, cu noul Guvern, cu “mica” (spune Antonescu) modificare de structură guvernamentală (cu ministrul de Interne vicepremier pe… Economie şi Buget – Finanţe!). PNL nu acceptă alte modificări structurale ale Guvernului (un vicepremier în plus, în persoana ministrului Agriculturii, preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin; miniştrii “delegaţi” să devină miniştri “plini”; eventuale schimburi de ministere între partidele din USL etc.). Antonescu: “Luni, sau marţi, PSD şi Victor Ponta vor decide, cnd vor veni în faţa Parlamentului: Guvern USL sau… USD! Dacă vrea guvern fără PNL, atunci trebuie să-şi dea demisia şi să vină cu o altă formulă guvernamentală, usedistă de această dată, în faţa parlamentarilor!” Trebuie să recunoaştem: mai clar de atâta nu se poate!
2.Ponta spune că aşteaptă propuneri pentru posturile de miniştri liberali. Antonescu: “Păiii…, noi le-am făcut de 13 zile, fără nicio zi întârziere de la anunţul demisiei fiecărui ministru!”

 

De trei - patru zile, alianţa (doar…) “ELECTORALĂ” USD dă comunicate despre… ORICE, în numele PUTERII politice: acţiune GUVERNAMENTALĂ, majoritate PARLAMENTARĂ ş.a.m.d.

 

În ultimele zile, noua alianţă, Uniunea Social DEMOCRATĂ – USD, chipurile doar “ELECTORALĂ” (adică înscrisă doar la Biroul Electoral Central – BEC., NU şi la Tribunal, ca în cazul alianţelor “POLITICE”, cum este Uniunea Social LIBERALĂ – USL!) dă comunicate peste communicate, despre Guvern, Parlament etc., exprimându-se, în mod evident, ca fiind NOUA PUTERE POLITICĂ, GUVERNAMENTALĂ şi PARLAMENTARĂ!
De altfel, în Parlament s-a şi manifestat, ca atare, aşa cum remarca, cu năduf, şi Crin Antonescu, astăzi: Deputaţii PSD, PC, UNPR, plus cei ai minorităţilor naţionale (posibil, după numărul de voturi, 222, şi niscai … UDMR – işti, dacă n-or fi fost şi câţiva… “liberali pesedişti”, din categoria Daniel Chiţoiu, Mariana Câmpeanu, Călin Popescu Tăriceanu, Radu Stroe ori Sorin Ilieşiu!...) au format noua majoritate “calificată” (de 50% - plus unul), când au respins, ieri, ridicarea imunităţii deputatului PSD Vlad Cosma, fiul baronului de Prahova, preşedintele Consiliului Judeţean! (Chiar şi… premierul Ponta a venit să voteze, solidar cu infractorul Cosma, deşi avea o agendă încărcată!

Că tot vorbim de trădătorii din PNL, la şedinţa BNP din seara de alaltăieri, s-au hotărât şi excluderea din Partid a senatorului Sorin Ilieşiu (activul şi entuziast – servilul comunist, inclusiv prin carnet PCR, nu numai prin apucături, de dinainte de 1990, unul dintre cei mai jegos – proletcultişti regizori de cinema români, chiar aproape… anacronic - stalinist prin anii lui Ceauşescu!), ca şi… retrogradarea, pe linie partinică, a unuia dintre principalii “Cai Troieni” ai lui Ponta, din PNL, ex - ministrul de Finanţe şi ex – vicepremierul Daniel Chiţoiu (cel cu nevasta ţaţă şi escroacă din “cloaca A.S.F.”, cum a numit, în această seară, preşedintele Traian Băsescu, această atât de discutată, în ultimul timp, Autoritate de Supraveghere Financiară).

Cât despre încercarea PSD – ului de a stârni dihonia în PNL, la întrebarea generală (şi, apoi, chiar directă: lui… Tăriceanu!), adresată în BPN – ul de marţi seara, de către Crin Antonescu, dacă se doreşte renunţarea sa la funcţia de preşedinte liberal!, răspunsul a fost… o tăcere totală! Antonescu a declarat că a interpretat-o ca find un răspuns negativ…

 

ESTE CLAR: ANTONESCU (este cel care) FORŢEAZĂ RUPEREA USL!

 

Este foarte evident: dintre cei doi, Ponta şi Antonescu, cel care îşi doreşte ruperea USL… ACUM (DECI NU DUPĂ “EUROPARLAMENTARE”!), este liderul PNL! Ceea ce cer liberalii este, teoretic şi practic, INACCEPTABIL pentru PSD, pentru Ponta, pentru Dan Voiculescu etc.! În special chestia cu Iohannis peste Voinea, de la Buget! Este clar de ce… La fel: desfiinţarea (şi încă… “IMEDIATĂ”!) a noii USD, “URGENŢA” respingerii legii amnistiei şi graţierii (înnebunesc “baronii” şi puşcăriabilii din PSD, plus… condamnatul, în primă instanţă, Dan Voiculescu!), la fel măsurile liberale în economie, în plină campanie electorală de daruri pentru săraci, cu bani de la oamenii de afaceri!, a PSD – ului… Şi colac peste pupăză: liberalii mai vin, ca noutate de ultimă oră (CA SĂ FIE SIGURI CĂ VOR FI REFUZAŢI!...), CU IDEEA RESTRUCTURĂRII Guvernului, chiar dacă până prin vară!...

DAR TOATĂ LUMEA ESTE DE ACORD CĂ CEL CARE PLEACĂ… PIERDE (ELECTORAL)! DE ACEEA, LIBERALII SE CHINUIESC SĂ-I FACĂ PE PSD – IŞTI SĂ-I DEA AFARĂ! ASTA-I TOATĂ POLITICHIA “PENTRU ŢĂRIŞOARĂ” A PNL ŞI PSD, DIN ULTIMUL TIMP!

Este şi logic: dacă nu se distanţează acum de socialişti, nu numai că se poate linge pe bot de voturi dinspre dreapta (inclusiv liberalii adevăraţi!), la “europarlamentare” (şi, apoi, la alegerile prezidenţiale!), dar duce şi partidul de râpă, pe modelul celuilalt mare partid “istoric”, PNŢ ( - CD), de la sfârşitul ultimului deceniu al secolului trecut, pe care l-a ridicat starea de Opoziţie şi l-au… îngropat partenerii din coaliţia de la Putere!

Ponta şi USL – ul… dimpotrivă! Au interesul să împartă vina dezastrului guvernării (şi al porcăriilor din Parlament, cu amnistiile, modificările Codului Penal din “Marţea Neagră”, substituirea Justiţiei prin refuzul ridicării imunităţii penalilor ş.a.m.d.) cu principalii parteneri din USL, liberalii.
Nucleul lor dur, asistaţii social, cei cumpăraţi cu găleata de plastic şi kilu’ de orez, hoţii, prinşi ori neprinşi, ca şi puşcăriabilii de tot felul, vor vota şi în 2014, ca şi în 2012 şi din 1990 încoace!, disciplinaţi, cu comunist – socialiştii... putred de bogaţi! Important este să mai pună şi-n cârca liberalilor o parte din eşecurile exercitării Puterii, ca să mai recupereze ceva din electoratul... eminamente ”uselist”, adică pe cei care n-ar fi votat nici PSD, nici PNL, separat, dar au adus USL la două treimi din Parlament, în decembrie 2012, tocmai pentru că au crezut în puterea şi în competenţa unei „coaliţii”! (Aşa a fost, ne amintim, şi cu CDR, Alianţa DA şi alte alianţe!...). În plus: nu mai vor încă un adversar, deocamdată, la alegerile pentru Parlamentul European, cu atât mai puţin pe unul care va da puternic... „din (fosta) casă (USL)”! Desigur, odată trecute „europarlamentarele”, PSD – ul le-ar traqge un şut în fund liberalilor, punându-şi propriul candidat la Preşedinţie (aşa cum îi stă bine unui partid – stat, moştenitor legitim al partidului unic, PCR!). Că va fi Ponta, Că va fi altul, nu conteză! „Roşu” să fie!... (Iar bietul Antonescu se va trezi, în ajun de prezidenţiale, cu porcul electoral neîngrăşat, nici cu grăunţe de dreapta, pe care a râmat, copită - la – copită, în USL, cu socialist – comuniştii multi milionari în euro, nici cu lături de stânga, că pe-acelea le consumă PSD – ul...)

Mai sunt şi alţii care vor ruperea USL... doar după „europarlamentare”: forţele politice de dreapta (inclusiv... Traian Băsescu!)! Pe lângă motivaţiile de mai sus, care coboară sau urcă, electoral vorbind, PSD sau PNL, PDL sau „ăia micii” de la dreapta politicii româneşti (Forţa Civică, PNŢCD, Noua Republică, Mişcarea Populară, a lui Băsescu, sau Partidul Ecologist, chiar), nu-i vor pe liberali concurând (şi) pe electoratul lor, nici la „europarlamentare” NICI LA PRIMUL TUR AL PREZIDENŢIALELOR! Chiar dacă liberalii, în Opoziţie, sunt periculos de contondenţi (ca fostă soaţă bătută, înşelată şi aruncată-n stradă, din USL, de către PSD!) la adresa socialiştilor, deveniţi FOŞTI aliaţi!... De-aia se tot roagă Traian Băsescu de ei (inclusiv în această seară!) să fie cuminţi şi să nu-şi ia fiecare jucăriile, până la „europarlamentare” cel puţin!...
 

Taguri: USL, USD, Ponta, Antonescu, Guvern, Parlament, PSD, PNL, PC, UNPR,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri