Un constănțean și un spaniol, arestați pentru trafic internațional de droguri(878)


Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Constanţa, beneficiind de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale - I.G.P.R., au surprins în flagrant delict, în zona Tomis Nord, din municipiul Constanţa, un cetaţean spaniol de 32 ani şi un constănţean de 31 ani în timp ce încercau să vândă 1 kilogram de haşiş, sub forma a 121 caşete ambalate în folie de plastic (rezină de cannabis), în schimbul sumei de 5.000 euro.

Din actele premergătoare şi primele cercetări s-a stabilit faptul că, drogurile au fost aduse cu autocarul din Spania de către cetăţeanul spaniol, în urmă cu aproximativ o lună de zile, în bagajele sale personale.

Cei doi autori au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorul de caz, iar la data de 12 aprilie a.c., au fost dispusă arestarea preventivă a acestora de către Tribunalul Constanţa pentru 29 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc, fapte prevăzute şi pedepsite de art.3 alin.1 şi art. 2 alin. 1 din Legea 143/2000.
jooble.org