Economie de 100.000 lei pe an la Spitalul Municipal Medgidia(993)


Consiliul Local Municipal Medgidia a aprobat recent proiectului „Neutralizarea deşeurilor medicale periculoase rezultate din activitatea spitalicească”, proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu. Pentru acest proiect s-a aprobat utilizarea unei părţi ale unui imobil din incinta spitalului, cu o suprafaţă de 226 mp. Această încăpere va fi folosită pentru amplasarea echipamentelor speciale de neutralizare a deşeurilor periculoase, respectiv autoclavare, mărunţire şi compactare a acestora.

Proiectului „Neutralizarea deşeurilor medicale periculoase rezultate din activitatea spitalicească” va fi demarat la începutul verii şi, pe lângă faptul că va reduce considerabil riscurile de mediu şi de sănătate, va aduce o economie în bugetul local de 100.000 de lei.

În prezent, deşeurile medicale sunt depozitate într-o încăpere a spitalului şi sunt colectate de două ori pe săptămână, iar costurile de colectare ajung la aproximativ 100.000 lei pe an. Tocmai aceste costuri de colectare vor fi economisite, deoarece odată cu implementarea proiectului, deşeurile vor fi neutralizate în incinta spitalului. Mai mult, se vor elimina şi riscurile de mediu şi sănătate implicate de colectarea şi transportul deşeurilor. Spitalul Municipal Medgidia se află printre alte 87 de spitale din ţară care vor implementa acest proiect.

 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri