Aproximativ 600 jucării susceptibile a fi contrafăcute şi 7.500 obiecte funerare nedeclarate, confiscate în Porturile Constanţa Sud Agigea şi Constanţa

Aproximativ 600 jucării susceptibile a fi contrafăcute şi 7.500 obiecte funerare nedeclarate, confiscate în Porturile Constanţa Sud Agigea şi Constanţa(616)


Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrători vamali, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea, respectiv P.T.F. Constanţa, din China, 576 jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute şi 7.500 obiecte funerare nedeclarate, cu o valoare totală de aproximativ 135.000 lei.

În data de 12.02.2014, între orele 10.30 – 15.30, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, respectiv P.T.F. Constanţa, controlul a două containere, încărcate cu jucării pentru copii şi obiecte funerare, sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, respectiv judeţul Ilfov.
În urma controlului au fost descoperite 576 jucării (minitablete şi jucării vorbitoare), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 100.000 lei dacă ar fi originale şi 7.500 obiecte funerare (crucifixuri) nedeclarate cu o valoare de aproximativ 35.000 lei.
Marfa, care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, precum şi cea nedeclarată, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale, doi cetăţeni români, cu vârsta de 45 ani, respectiv 69 de ani, având domiciliul în Bucureşti, respectiv municipiul Craiova, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri