Dragnea: „Dacă PNL nu mai vrea în Guvern, să ne-o spună!” Replica PNL: „Orice speculaţie că vrem să ieşim de la guvernare este falsă!”...(1165)


De două zile, întreaga opinie publică aşteaptă o reacţie OFICIALĂ a Partidului Naţional Liberal, după certurile din timpul întâlnirii la vârf, de ieri, dintre conducerile celor patru partide din cadrul Uniunii Social Liberale. S-a primit, astăzi, un FOARTE FIRAV şi foarte cuminţel, comunicat de presă, care lasă fără răspunsuri şi explicaţii, de fapt, cele mai multe şi importante întrebări, nedumeriri, perplexităţi chiar, ale publicului, „larg” ori fin cunoscător într-ale politichiei dâmboviţene!... Iată conţinutul extrem de formal(ist)ului document, intitulat „Nu vorbim de o tensiune în cadrul USL, ci de dialog între partidele componente”:

“Partidul Național Liberal a susținut, în repetate rânduri, faptul că nu există niciun motiv real pentru ca Uniunea Social Liberală să nu existe. În această ordine de idei, întâlnirile avute ieri, în cadrul USL, cu privire la structura și forma Guvernului au decurs firesc (SIC!), nefiind vorba de vreo tensiune sau neînțelegere.
Dorința noastră a fost aceea de a purta negocieri suplimentare, cu privire la propunerea lui Klaus Iohannis, pentru funcția de ministru de Interne și viceprim-ministru. În acest sens, dialogul nostru cu partenerii din USL continuă și suntem ferm convinși de faptul că vom ajunge la un acord final favorabil. Declarațiile unor personaje politice cu privire la o posibilă situație, în care țara nu e guvernată ca urmare a acestor discuții din cadrul USL, sunt eronate. România nu rămâne neguvernată, Guvernul continuându-și activitatea în mod normal.
Așadar, orice fel de speculație că PNL ar vrea să iasă de la guvernare este total falsă.
Suntem de părere că toate numirile propuse de PNL sunt dovada cea mai sinceră și clară că vrem să facem un Guvern format din oameni capabili, care să apere interesele cetățenilor și să repare neregulile și nedreptățile la care aceștia au fost supuși de guvernările PDL.
Noua alianță electorală USD nu seamănă sub nicio formă cu USL (SIC!). Este decizia unor partide mai mici din USL, de a se alătura cu PSD – ul, pentru alegerile europarlamentare. PNL a ales să candideze separat, deoarece avem o doctrină diferită și facem parte din familii politice europene diferite.”

 

Liviu Dragnea şi Ilie Sârbu s-au cam săturat de liberali!...

 

Hai că ne-am lămurit buştean! Atunci de ce ţipa contondent, chiar astăzi, vicepremierul şi vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea (altfel, se ştie, un tip destul de calm şi autocontrolabil din punct de vedere emoţional!...): “Liberalii, dacă nu vor să mai fie în Guvern, să… ne-o spună!” Şi n-a fost singurul social-democrat care, “supărat e Doamne, supărat”, vorba cântecului, pe PNL, a lovit în aliatul din USL. S-a mai exprimat şi Ilie Sârbu. Dacă a vorbit tata – socru, Ponta a tăcut, astăzi…
 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri