ULTIMA ORĂ! PONTA: „Nu ne-am înţeles, în şedinţa USL, pe ÎNTREGUL proiect de restructurare guvernamentală!” şi, atac la PNL, „NU POŢI SĂ FII ÎN GUVERN ŞI SĂ CRITICI MEREU GUVERNUL!”... Constantin, lui Antonescu: „Voiculescu te-a pus preşedinte la Senat!”(10558)


Premierul Victor Viorel Ponta a încheiat, recent, scurta sa conferinţă de presă, la finalul încinsei dezbateri din cadrul şedinţei liderilor USL, de la Vila-Lac, din Bucureşti. Preşedintele PSD, prim-ministrul Ponta a fost SINGURUL care a făcut declaraţii (evident indispus!...) după întrunire. Liderii liberali au fost primii care au plecat, în trombă, ÎN MOD VIZIBIL NERVOŞI ŞI SUPĂRAŢI, refuzând, de altfel, să facă declaraţii, reprezentanţilor presei, care, de azidimineaţă, aşteptau, în număr mare, finalul dezbaterilor!

 

Victor Ponta :”Vrem patru vicepremieri, miniştrii să fie toţi „plini”, Iohannis să coordoneze, ca vicepremier, doar ministerele liberalilor şi să nu mai criticăm, noi useliştii, Guvenul!”...

 

Ponta a anunţat, sec, încă de la început: „Nu am reuşit, astăzi, să ajungem la consens în privinţa INTREGULUI (a ţinut el să sublinieze! – N. Red.) pachet de restructurări şi regândire a Guvernului!”.

Apoi, la avalanşa de întrebări avansate de presă, la fel de acru..., a oferit, foarte parcimonios!, câteva detalii, despre care a lăsat să se înţeleagă că ar fi fost punctele, din setul de propuneri prezentate de el (adică de către noua alianţă „electorală” USD: PSD, PC şi UNPR! – N. Red.), care n-au fost acceptate de către liberali. Iată care sunt acestea: un al patrulea vicepremier, de la PC (actualmente sunt doar trei, de la PSD, PNL şi UNPR); propunerea ca vicepremierul PNL – ist (nominalizatul Klaus Iohannis) să coordoneze DOAR ministerele cu miniştri liberali; cei patru „miniştri – delegaţi”, de la Buget - PSD, Ape – Păduri - PNL, Energie - PSD şi IMM-uri, Turism şi Mediul de Afaceri - PC.) să devină... „plini” (Ponta: „Intrăm, astfel, în legalitate, pentru că sunt ordonatori de credite, de exemplu”!) şi interzicerea criticilor USL – iştilor la adresa Guvernului (este, în mod evident, vizat PNL, Crin Antonescu în particular), propunând, în acest sens, ca fiecare şedinţă de Guvern să fie precedată de o întâlnire a premierului cu cei patru (acum) vicepremieri, care, s-ar succeda unei întâlniri la vârf a conducerilor partidelor din USL!

 

Conform B1 TV, liderul PC i-ar fi strigat lui Crin Antonescu: „DAR CÂND ŢI-A DAT VOICULESCU PREŞEDINŢIA SENATULUI, A FOST BINE, NU?!” Uite-aşa mai aflăm şi noi, câte ceva. din năclăiala uselistă...

 

Conform B1 TV, certurile cele mai mari ar fi fost între... componenţii ACD – Alianţa de Centru – Dreapta, preşedinţii PC, Daniel Constantin (ministrul Agriculturii, propus de Ponta ca viitor... al patrulea vicepremier!), şi cel al PNL, Crin Antonescu (preşedintele Senatului). La un moment dat, Antonescu ar fi părăsit sala, furios, dar s-a întors, totuţi, ca să-i ofere, IRONIC, lui Constantin, funcţia de... preşedinte al Senatului, în schimbul renunţării la pretenţia pentru funcţia de vicepremier! RĂSPUNSUL LUI CONSTANTIN: „DOMNULE ANTONESCU, DAR CÂND... ŢI-A DAT DAN VOICULESCU PREŞEDINŢIA SENATULUI, A FOST BINE, NU?!” Uite-aşa mai afăm şi noi câte ceva, din mocirloasele dedesubturi ale Puterii useliste!...

E clar: PNL se simte, deja, izolat, în USL, după alianţa (doar „electorală”) anunţată ieri, USD,(adică: USL... fără liberali!).
Ponta a anunţat o nouă reunire, în acelaşi format, a liderilor uselişti, pentru mâine. El insist că luni trebuie să se ducă, în Parlament, cu noua structură (şi componenţă) guvernamentală!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri